Još jedan preokret Jokanovića, Votford nikad bilži Premijer ligi!

Izvor: Press, 01.Mar.2015, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan preokret Jokanovića, Votford nikad bilži Premijer ligi!

Votford je imao dva gola zaostatka posle 20 minuta igre, ali je treći put u poslednjih pet mečeva uspeo da preokrene rezultat u svoju korist. I to bez Odiona Igaloa
Možda će trenerska karijera u Votfordu koštati živaca Slavišu Jokanovića, ali bi na kraju mogla da mu donese najveći uspeh u trenerskoj karijeri - plasman u Premijer ligu!
Njegov Votford je danas odigrao još jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << lud meč i još jednom je uspeo da preokretom dođe do pobede. Jokanovi Stršljenovi su posle dvadesetak minuta igre bili u zaostatku od dva gola na gostovanju Lidsu, ali su se sa Eland Rouda vratili kao osvajači sa pobedom od 3:2. Treći put u poslednjih pet mečeva, Votford je uspeo da minus pretvori u plus i da preokretom dođe do pobede. Zahvaljujući takvom trijumfu, Stršljenovi su preuzeli treće mesto na tabeli i od Jokanovićevog dolaska u klub nisu bili bliži Premijer ligi. Namestili su im se i rezultati direktnih konkurenata… Sada Votford za vodećim Derbijem zaostaje tri boda, dok mu drugoplasirani Midlzbro beži samo bod.
Greške defanzivne linije Votforda su doneli Lidsu vođstvo od 2:0 posle samo 19 minuta igre. U takvoj situaciji bez najboljeg strelca Odiona Igaloa koji je blistao u prethodnim mečevima i fenomenalnim partijama bio tvorac preokreta, Votfordu se nisu davale velike šanse. Igalo je u prethodnih 10 prvenstvenih mečeva postigao čak 14 golova i bukvalno bio igrač od kojeg zavisi igra Jokanovićevog tima. Ipak, i bez povređenog Nigerijca u timu, Votford je uspeo da režira još jedan čudesan preokret.
Eksplodirao je napadački tandem Matej Vidra - Troj Dini! Češki napadač je prvo namestio gol Diniju, a onda je Dini dva puta asistirao Vidri za veliki trijumf Votforda.

 
Jokanovićevom timu su na ruku išli i rezultati sa ostalih mečeva. Drugoplasirani Midlzbro je poražen na gostovanju Šefild Venzdeju. Domaći tim je potpuno zasluženo slavio sa 2:0 na Hilsborou. Šefild je dominirao od početka meča, stvarao šanse, ali je tek Nuhiu sa penala uspeo da probije bedem ekipe Aitora Karanke. Sve dileme oko pitanja pobednika je rešio mladi Vil Kin koji igra na pozajmici iz Mančester Junajteda pošto je duplirao vođstvo posle stative Nuhiua.
Poraz je zabeležio i lider Derbi Kaunti. Ovnovi su izgubili na Krejven Kotidžu gde je Fulam slavio 2:0. Kolibašima je vrata pobede otvorio štoper Nikolaj Bodurov. Bugarin koji je jedno vreme bio velika želja Partizana je spektakularnim volejom pogodio za 1:0.
Tačku na pobedu je stavio Vudrou u poslednjim trenucima prvog poluvremena. Šansu za treći gol je imao i Musa Dembele. Ako se pitate otkud igrač sa ovim imenom i prezimenom opet u Fulamu, odmah da vam kažemo da nije “opet”. Francuski tinejdžer Musa Dembele(18) koji se zove i preziva isto kao Belgijanac koji je sa uspehom ranije nosio dres Fulama je u finišu meča pogodio prečku i propustio je da deklasira Derbi Kaunti.
Kiksnuo je i Bornmut koji se u poslednje vreme nalazi u očajnoj formi. Donedavni lider nije pobedio ni u petoj uzastopnoj utakmici pošto je odigrao bez golova protiv Blekburna i polako gubi nadu da će se plasirati u elitu.  
Zanimljivo je bilo i u duelima davljenika koji se bore za opstanak. Vigan je pobedom od 3:1 u Blekpulu napravio veliki korak ka opstanlu i verovatno zapečatio sudbinu domaćeg tima koji je 15 bodova ispod linije ispadanja.  U još jednom okršaju za opstanak, Milvol je vodio u gostima na poluvremenu protiv Roterama, ali je domaći tim u drugom delu igre preokrenuo i slavio 2:1.  
Bitrmingem je prekinuo seriju loših rezultata i sa minimalnih 1:0 uzeo skalp odličnom Brentfordu. Nikola Žigić nije ulazio u igru, kao ni Marko Dmitrović u pobedi Čarltona nad Hadersfildom.
ČEMPIONŠIP - 34. kolo
Subota:
Birmingem  - Brentford
/Tarkovski 40 autogol/
Blekpul - Vigan 1:3 (0:1)
/Madin 85 - Bo 45+3, Megavajer 67, Mekklin 79/
Bolton - Brajton 1:0 (0:0)
/Klaf 64/
Kardif - Vulverhempton 0:1 (0:1)
/Sako 26/
Čarlton - Hadersfild 3:0 (1:0)
/Gudmundson 34, Vot 78, 71/
Fulam - Derbi 2:0 (2:0)
/Bodurov 31, Vudrou 45/
Lids - Votford 2:3 (2:1)
/Šarp 7, Ostin 19 - Dini 39, Vidra 56, 81/
Reding - Notingem Forest 0:3 (0:0)
/Osborn 56, Frajat 70, Gardner 80/
Roteram - Milvol 2:1 (0:1)
/Vord 47, Arnason 85 - Vulford 20/
Šefild Venzdej - Midlzbro 2:0 (0:0)
/Nuhiu 52, Kin 54/
Bornmut - Blekburn 0:0
01.03.
15.05: Norič - Ipsvič 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.