Još jedan ludi meč Sparsa, Lebron pretekao Barklija, Batler je novi Čikagov heroj (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Dec.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan ludi meč Sparsa, Lebron pretekao Barklija, Batler je novi Čikagov heroj (VIDEO)

Ni Dankan nije mogao da zaustavi Portlandov tandem Lilard - Oldridž...

Portland je naneo San Antoniju treći uzastopni poraz i pokazao da i šampioni imaju slabu tačku. Mamuze na čelu sa Gregom Popovičem su izgubile drugu uzastopnu utakmicu posle tri produžetka, i tako postali prvi tim koji je dva puta zaredom igrao tri produžetka, još od Baltimor Buletsa 1951. godine. Majk Miler je blistao u pobedi Klivlenda nad Bruklinom, Seltiksi su demolirali nezainteresovanu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Minesotu i pokazali da ne žale previše za Rondom. Pistonsi nastavljaju očajnu sezonu, a sada se Toronto počastio u Detroitu. Vejd je ponovio sjajnu partiju, ali to opet nije bilo dovoljno da Majami dobije, pa prošlogodišnji finalista sada ima skor 12-15. Bulsi su osvojili jedan od najtežih terena u Ligi, Memfis je pao na svom terenu, a Džimi Batler pokazao da je u ovom trenutku zasita najbolji igrač Čikaga. Denver je uspeo da savlada Kliperse u Koloradu, da bi na kraju večeri, Oklahoma jedva izvukla živu glavu u Stejpls centru, prevođena naravno Raselom Vestbrukom.

Lilard je sekund pre kraja četvrte četvrtine postigao koš za produžetak. U prvom nastavku Sparsi su imali pet poena prednosti na 52 sekundi do kraja, ali je opet Dejmian Lilard, ovog puta trojkom izjednačio rezultat. Njegovu ulogu je na kraju drugog produžetka preuzeo Kori Džozef, koji je Sparsima dao još jednu šansu da dođu do pobede. Ipak, raspucali su se gosti u trećem nastavku, Lilard i Oldridž su rešetali koš San Antonija, i odneli u Portland veliku pobedu.



Najbolji pojedinac večeri bio je Dejmian Lilard, sa 43 poena i šest asistencija, ispratili su ga klupski kolega Oldridž sa 32 poena, 16 skokova i pet ukradenih lopti, i veliki Tim Dankan koji je u porazu postigao 32 poena i uhvatio 10 skokova.

Genijalan u pobedi Denvera nad Klipersima bio je Nejt Robinson. Omaleni plejmejker je za samo 16 minuta postigao 20 poena uz pet asistencija. Moramo da pomenemo i Rasela Vestbruka koji je u tesnoj pobedi nad Lejkersima imao 31 poen uz 10 asistencija i pet skokova.

Da biste pobedili u Memfisu, morate da imate ne jednog, već nekoliko raspoloženih igrača, a Čikago je imao dvojicu. Verovatno mislite da su meč rešili Rouz i Gasol, ali ne, Džimi Batler i Nikola Mirotić su izdominirali u najvećem gradu Tenesija. Batler je zatrpao koš Memfisa sa 31 poenom uz 10 skokova, a španski internacionalac poreklom iz Crne Gore, upisao je 27 poena i osam skokova uz perfektan šut za tri poena - šest od šest.



Na utakmici u Klivlendu, Lebron Džejms je pretekao Čarlsa Barklija na listi najboljih strelaca u istoriji NBA lige, a šou je „ukrao” Majk Miler, koji je u svom prvom meču kao starter u dresu Kavalirsa, smlatio sedam trojki u koš Bruklin Netsa. Lebron je imao 22 poena uz devet asistencija.



Uzbudljivo je bilo u Majamiju, gde je Hit izgubio od Vizardsa za koje su Vol i Nene postigli po 20 poena. Džon Vol je nastavio da beleži sulude brojke kada su u pitanju asistencije, pa je na poslednjih deset utakmica samo jednom otišao ispod cifre 10, a prosečno beleži gotovo 11 po meču ove sezone.



Klipersi su izvukli deblji kraj u Denveru, gde su domaći odigrali pravu „denverovsku” partiju koja je podsetila na dane kada je bio trener Džordž Karl, kada su redovno imali po 6,7 dvocifrenih igrača. Ovog puta sedam dvocifrenih, najefikasniji Nejt Robinson sa 20, ostali svi između 10 i 20. Impresivno.

Šarlot polako pronalazi svoj ritam, a čini se da im neigranje Lensa Stivensona zbog povrede u neku ruku i pomaže. Kemba Voker je bio sjajan u Filadelfiji sa 30 poena i pet asistencija, dok je Big Al upisao dabl-dabl, 20 poena i 12 skokova. U poraženom timu najbolji je kao i obično bio Majkl Karter-Vilijams sa 14 poena, 10 asistencija i pet skokova.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

NBA: Ludi meč Sparsa, Lebron pretekao Barklija

Izvor: Vesti-online.com, 20.Dec.2014

Portland je naneo San Antoniju treći uzastopni poraz i pokazao da i šampioni imaju slabu tačku. Mamuze na čelu sa Gregom Popovićem su izgubile drugu uzastopnu utakmicu posle tri produžetka, i tako postali prvi tim koji je dva puta zaredom igrao tri produžetka, još od Baltimor Buletsa 1951. godine...Majk...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.