Još ima nade, evo šta Srbiji treba za plasman u polufinale!

Izvor: Sportske.net, 20.Jun.2017, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još ima nade, evo šta Srbiji treba za plasman u polufinale!

Još uvek nije sve izgubljeno za našu mladu reprezentaciju na Evrpskom prvenstvu u Poljskoj, ali...

Posle prva dva kola u Grupi B, reprezentacija Srbije ima osvojen samo jedan bod i nalazi se na trećoj poziciji, iza Španije i Portugala.

Lalatovićevi ''Orlići'' su najpre poraženi od Portugala sa 2:0, danas su igrali 2:2 sa Makedoncima, a zajedničko obeležje ove dve utakmice jesu brojne propuštene prilike našeg nacionalnog tima.

Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << li je već sve izgubljeno uoči meča sa Špancima u trećem kolu?

Odgovor je negativan, ali će do kraja grupne faze takmičenja morati da se poklopi mnogo ''kockica'' da bi se Srbija našla među četiri najbolje.

Podsetimo, sistem takmičenja nam u ovoj situaciji ne ide na ruku, jer samo jedna drugoplasirana selekcija iz tri grupe, ide u polufinale, uz tri pobednika grupa.

Imajući u vidu situaciju u Grupi C, gde su Nemačka i Italija veliki favoriti u konkurenciji Danske i Češke, za očekivati je da će i jedni i drugi do kraja imati više od četiri boda, koliko Srbija maksimalno može da ima, ako dobije Špance u poslednjem kolu.

U ovom trenutku, posle prvog kola, i Nemačka i Italija imaju po tri boda, pa ako pobede i u drugom kolu, gotovo je izvesno da će baš iz te grupe biti najbolji drugoplasirani.

Ipak, verovali, ili ne, Srbija još uvek može da bude i prvoplasirana u našoj grupi!

Tri su uslova za to!


Prvi bi morao da se ispuni večeras, u duelu Španije i Portugala, gde bi nam odgovarao remi.

U tom slučaju, posle drugog kola, Španija i Portugal bi imali po 4, Srbija i Makedonija po bod.

Šta dalje, ako tako zaista večeras bude?

U trećem, odlučujućem kolu, morali bismo da dobijemo Špance sa ČETIRI gola razlike, kako bismo imali bolju gol-razliku od njih, a da Makedonci savladaju Portugal.

Tako bi na kraju sve četiri ekipe imale po 4 boda, ali bi Srbija imala najbolju gol-razliku i kao prvoplasirana bi otišla u polufinale.

Doduše, takvom raspletu mogu da se nadaju i Makedonci, ali bi oni morali da dobiju Portugal sa nekih 7-8 golova razlike...

Naravno, ne treba se predavati dok god postoje šanse, ali sve ovo izgleda kao ''nemoguća misija''...

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.