Jojić i Ignjovski sa klupe do bundesligaških pobeda, Bajern silovit

Izvor: Blic, 29.Avg.2015, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jojić i Ignjovski sa klupe do bundesligaških pobeda, Bajern silovit

Većina utakmica 3. kola nemačkog fudbalskog prvenstva bila je na programu u subotu, a od naših internacionalaca u Bundesligi dvojica su bila na terenu u trijumfima svojih ekipa.

Miloš Jojić je u 58. minutu ušao u igru, kada je Keln gubio pred svojim navijačima od HSV-a sa 0:1, a onda je usledio proekret za pobedu od 2:1. Hektorovu asistenciju Hosiner je u 76. minutu iskoristio da izjednači, da bi tri minuta kasnije Hamburger ostao bez isključenog Spahića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a Modeste iz penala ozvaničio preokret i drugi trijumf još neporaženog Kelna.

Aleksandar Ignjovski je takođe kao rezervista došao do pobede, a i njegov Ajntraht je meč završio sa igračem više. Na gostovanju Štutgartu, sve je išlo na ruku ekipi za koju je Ignjovski zaigrao u drugom poluvremenu: prvo je tim iz Frankfurta poveo autogolom Hluseka, pa je na izjednačenje odgovorio novim golom neposredno pred odlazak na predah. U nastavku je Štutgart ostao bez Titona u 67. minutu, posle čega su Seferović iz penala, a onda i Kastainjos svojim drugim golom, doneli velikih 1:4 Ajntrahtu.

I dok je novajlija Darmštat po treći uzastopni put ostvario remi, 0:0 sa Hofenhajmom koji je do sada bio bez bodova, Ingolštad je fantastičnim udarcem Lekija, levicom sa ivice kaznenog prostora - i to u bliži, gornji ugao, pobedio kao gost ekipu Augsburga.

Ubedljiv je bio Majnc, koji je, poput Ingolštada, ostvario drugu pobedu. Ovoga puta žrtva je bio Hanover, koji je ispraćen sa 3:0, uz dva gola snalažljivog Mutoa i jedan Malija, koji se poigrao sa golmanom rivala pre nego što je postavio konačan rezultat.

Za kraj dana, neumoljivi Bajern je ostvario i treći trijumf, izbivši na čelo tabele posle 3:0 protiv Bajera iz Leverkuzena.

Do gol razlike 10:1 Bavarci su stigli u svom prepoznatljivom ritmu, dominacijom i efikasnom igrom: snalažljivo završen prodor Koste po levom krilu omogućio asistenciju Mileru za 1:0 u 26. minutu, a potom su "farmaceuti" u drugom poluvremenu dvaput kapitulirali sa bele tačke. Miler svojim drugim golom, te Roben deset minuta kasnije, u 70., postavili su konačnih 3:0 na Alijanc areni.

Bundesliga, 3. kolo:

Petak:

Volfzburg - Šalke 3:0 (1:0)

(Dost 17, Rodrigez 59p, Klose 61)

Augsburg - Ingolštad 0:1 (0:0)

(Leki 63)

Darmštad - Hofenhajm 0:0

Keln - Hamburger 2:1 (0:0)

(Hosiner 76, Modeste 81 pen. - Holtbi 47)

Majnc - Hanover 3:0 (2:0)

(Muto 15, 29, Mali 47)

Štutgart - Ajntraht 1:4 (1:2)

(Didavi 30 - Hlusek 11 a.g., Kastainjos 42, 87, Seferović 69)

Bajern - Bajer 3:0 (1:0)

(Miler 26, 60 pen., Roben 70 pen.)

Nedelja:

15.30 Borusija Dortmund - Herta

17.30 Verder - Menhengladbah

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.