Jelena stigla do šampionke!

Izvor: Mondo, 02.Jul.2015, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena stigla do šampionke!

Foto: (AP Photo/Tim Ireland)

A, sad ono pravo – dvostruka i aktuelna šampionka, (2) Petra Kvitova!

(28) Jelena Janković, posle dve pobede sa mnogo uloženog truda, u tri seta, zadala je sebi drugi najteži zadatak na Vimbldonu, ako ćemo se složiti da je duel sa (1) Serenom Vilijams i dalje na prvom mestu.

Posle Elene Vesnina (6:4, 3:6, 10:8), "Džej-Džej" savladala je i Jevgeniju Rodinu u tri seta – 6:7 (4:7), 6:1, 6:3, tako da će se u borbi za 4. kolo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u koje se nije plasirala pet godina, boriti šesti put protiv Čehinje.

Čehinje, koja je u prva dva kola izgubila TRI gema – 6:1, 6:0 protiv Kiki Bertens i 6:2, 6:0 protiv Kurumi Nare.

Jankovićeva protiv druge teniserke sveta ima skor 2:4 i dva poraza u nizu. Danas, Jelena je počela skoro i dozvolila igračici sa 101. mesta na WTA listi, koja igra svoj treći Vimbldon u karijeri iako ima 26 godina, da uzme prvi set u taj-brejku.

Rodina, majka male Ane, rođene u novembru 2012. godine, potom je ipak poklekla pred teniserkom koja ju je dva puta pobeđivala do sada. Jelena je podigla nivo igre u drugom i trećem setu i izborila prvi plasman u 3. kolo posle četiri rane eliminacije. U prethodne četiri sezone, Beograđanka je sa Vimbldona odlazila tri puta posle prvog i jednom posle drugog kola.

Kvitova od 2010. godine nije ispala pre četvrtfinala (ima i jedno polufinale i dve titule, 2011. i 2014).

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.