Jamajčanski sprinter zaražen virsom zika

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajčanski sprinter zaražen virsom zika

Aktuelni šampion Komonvelta na 100 metara Kemar Bejli-Koul objavio je da je zaražen virusom zika.

24-godišnji Jamajčanin je istakao da je dobio dijagnozu kada je njegova devojka videla izbočinu na njegovom vratu.

“Nisam znao da sam zaražen virusom i trenirao sam normalno u poslednja tri dana uprkos tome”, istakao je Bejli-Kol.

Zbog straha od virusa zika, koji posebno utiče na nerođene bebe, veliki broj golfera, uključujući Rorija Mekilroja se >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << povukao sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Virus prenose komarci, a iako je Svetska zdravrstvena organizacija objavila uzbunu na nivou celog sveta, ta organizacija je istakla da nema potrebe za odlaganjem ili izmeštanjem Olimpijskih igara.

Epidemija zika započeta je u Brazilu pre godinu dana, ali je od tada zabeležena pojava tog virusa u 60 zemalja širom veta.

“Imao sam bolove u leđima i u mišićima, ali sam mislio da je to zbog priprema. Oporavak nije lak, imam osip po celom telu, oči me bole, ali je dobro što me mišići više ne bole”, istakao je Bejli-Kol.

Bejli-Kol je objavio da je zaražen virusom zika samo nedelju dana pre kvalifikacija za Rio na Jamajki, gde će se boriti sa Juseinom Boltom, Asafom Pauelom i Johanom Blejkom za mesto na Olimpijskim igrama.

Olimpijske igre u Riju na programu su od 5. do 21. avgusta.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.