JSL - Pljuštali golovi, Napredak u baražu! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL - Pljuštali golovi, Napredak u baražu! (video)

Poslednje takmičarsko kolo domaćeg fudbalskog šampionata ostaće upamćeno kao najefikasnije u upravo završenoj sezoni pošto je premašen prosek od tri gola po utakmici. Borba za opstanak neslavno se završila za Napredak koji će u baražu morati da se bori za superligaški status.

Čekali su Superligaši trideseto takmičarsko kolo da pokažu šta znaju i kako je moguće da u jednom kolo na srpskim terenima padne gotovo trideset golova. Ljubitelji fudbala u nedelju su videli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 29 pogodaka na osam utakmica čime je oboren rekord u upravo završenoj sezoni.

Činjenica da na velikom broju mečeva nije bilo rezultatskog imperativa za ekipe koje su se našle na terenu omogućila nam je "pljusak" golova na spuštanju zavese u domaćem šampionatu koji se neslavno završio za ekipu kruševačkog Napretka.

Poraz koji je Napredak u 30. kolu doživeo na domaćem terenu od Rada 2:3 (1:2) ostavio je Kruševljane na četrnaestoj poziciji u ligi koja vodi u baraž za opstanak. "Čarapani" će za superligaški status morati da se bore sa Metalcem koji drugu godinu za redom kroz Prvu ligu Srbije stiže do baraža.

Jagodinci su svoj deo posla u borbi za opstanak završili posle pola sata igre u duelu sa OFK Beogradom. Iako je tradicija u potpunosti bila na strani "Ćurana" kada su dueli sa "Romantičarima" pod Đurđevim brdom u pitanju, malo ko je očekivao da će ekipa Sima Krunića sa takvom lakoćom počistiti goste sa terena.

Ekipa koja je poslednju pobedu na domaćem terenu u tekućoj sezoni ostvarila 29. novembra protiv kragujevačkog Radničkog 1923, zablistala je u poslednjem kolu i deklasirala OFK Beograd rezultatom 5:3 (4:0).

Već posle pola časa igre Jagodinci su imali četiri gola prednosti pa je na poluvremenu bilo jasno da "Ćurani" neće biti ekipa koja će u baražu tražiti opstanak u ligi. Dodajmo i to da je tim Sima Krunića u 30. kolu ostvario tek drugu pobedu u prolećnom delu sezone ali je ona bila dovoljna da se obezbedi superligaški status.

Subotički Spartak dočekao je poslednje kolo na mestu koje vodi u baraž za opstanak u Superligi ali je zahvaljujući trijumfu nad osvajačem Kupa uspeo da obezbedi spas u zadnji čas.

"Plavi golubovi" slavili su protiv Čukaričkog rezultatom 1:0 (1:0) a jedini i zlata vredan gol za Spartak postigao je Andrej Mrkela u 24. minutu susreta.

Voždovac se i pored serije pobeda u završnici šampionata našao u situaciji da pred poslednje kolo strepi za superligaški status. "Zmajevi" su u nedelju gostovali u Nišu ekipi Radničkog a remi bez golova bio im je dovoljan da prebrinu pitanje opstanka odnosno odlaska u baraž.

Vojvodina i Novi Pazar ostvarili su pobede u duelima protiv već prežaljenih ekipa iz Kragujevca i Pećinaca a ukoliko Novosađani ne dobiju licencu za takmičenje u Evropi Novi Pazar će biti treći srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Večiti" su ovog popodneva bili u drugom planu pošto je borba za trofej završena pre više od deset dana.

Novi šampion nastupio je u Čačku sa kombinovanim sastavom pa mu dva vođstva nisu bila dovoljna za trijumf pošto je na kraju morao da juri prednost domaćih i da se bori za bod.

Čačani su dva puta gubili od Partizana ali su se na kraju izborili za totalni preokret, da bi deset minuta pre kraja golom Petra Grbića sa bele tačke "Parni Valjak" stigao do boda i remija rezultatom 3:3 (1:2).

Golove pogledajte OVDE!

Crno-beli su utakmicu završili sa desetoricom zbog nove gluposti Nikole Ninkovića, a nije im bilo dovoljno ni to što su u prvom delu igre u dva navrata, preko Predraga Luke i Nenada Marinkovića sticali prednost.

Partizan je sezonu 2014/2015 završio kao šampion sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu koja je u nedelju savladala lučansku Mladost.

Golovima Crnogorca Petra Orlandića i Saše Stojanovića crveno-beli su slavili rezultatom 3:1 (2:1) u otvorenoj utakmici koja je mogla da bude završena sa mnogo više datih golova na obe strane.

Rezultati 30. kola Jelen Superlige:

Radnički Niš - Voždovac 0:0 (0:0)

Borac - Partizan 3:3 (1:2)

(25' Ožegović, 49' Zec, 56' Mutavdžić - 15' Luka, 26' Marinković, 79' Grbić (pen.))

Novi Pazar - Donji Srem 2:0 (1:0)

(26' Rusmir)

Napredak - Rad 2:3 (1:2)

(33' N'Diaje, 61' Paunović - 6' Stanojević (AG), 27' Rodić, 56' Ljujić)

Spartak - Čukarički 1:0 (1:0)

(25' Mrkela)

Vojvodina - Radnički 1923 3:1 (1:0)

(35' Novaković, 57' Ivanić)

Jagodina - OFK Beograd 5:3 (4:0)

(8' Martinović, 9' i 23' Savković, 28' Đurić (pen.), 54' Antonijević - 65' Duronjić)

Crvena zvezda - Mladost 3:1 (2:1)

(24' i 48' Orlandić, 94' Stojanović - 33' Pavlov)

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Stojanović najlepše sačuvao za kraj! (video)

Izvor: Sportske.net, 24.Maj.2015

Poslednji gol koji smo videli u sezoni 2014/2015 kada je domaći fudbalski šampionat u pitanju naći će mesto među najlepšim pogotcima upravo završene sezone. Pogledajte majstoriju Saše Stojanovića...Utakmicama 30. kola u nedelju je spuštena zavesa na sezonu 2014/2015 u Jelen Superligi a igrači...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.