Ivanović: Ka Rusiji mirno i bez pompe

Izvor: B92, 13.Avg.2016, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Ka Rusiji mirno i bez pompe

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi voleo da tim uđe u sledeći ciklus mirno i bez pompe.

"Uvek su velika očekivanja pre početka, a na kraju razočarenje. Voleo bih da sada u miru, bez pompe i velikih reči udjemo u kvalifikacije. Znamo svi šta želimo, ali isto tako znamo i kako smo završavali prethodna dva ciklusa. Sami sebe smo izbacili iz kvalifikacija već posle uvodnih kola i zato treba da izvučemo pouke i ne pravimo iste greške", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Ivanović za sajt Fudbalskog saveza.

Srbija je u grupi sa Irskom, Velsom, Austrijom, Gruzijom i Moldavijom.

"Irce i Velšane dobro poznajem, njihov karakter, mentalitet. Nedostatak kvaliteta nadoknadjuju velikim htenjem, fanatizmom. Veoma su uporni i borbeni. Vels je bio prijatno iznenadjenje na Evropskom prvenstvu, Irska je takodje ostavila dobar utisak, jedino je Austrija podbacila. Ovi prvi imaju dobru atmosferu, Austrija opet motiv da što pre ustane i popravi utisak, sada u kvalifikacijama", kazao je kapiten Srbije.

Ivanović je ocenio da će presuditi utakmice sa Gruzijom i Moldavijom, kao i da Srbija nije favoriti u grupi.

"Mislim da selekcija koja osvoji svih 12 bodova u mečevima sa Gruzijom i Moldavijom ima realne šanse da bude prva u grupi i izbori plasman na Svetsko prvenstvo. Ovo govorim iz našeg iskustva, ali i činjenice da je grupa ujednačena, grupa u kojoj mi nismo favoriti. Mislim da je tako i bolje", rekao je Ivanović.

Srbija u nove kvalifikacije ulazi sa novim selektorom Slavoljubom Muslinom, koji je promenio sistem igre u prijateljskim utakmicama sa Kiprom, Izraelom i Rusijom.

"Nešto slično igramo u Čelsiju. Sistem može biti veoma pozitivan, jer stvaramo mnogo više prilika, ali zahteva i mnogo više opreznosti u defanzivnim zadacima. Videćemo kako će stvari stajati pred okupljanje, važno je da nemamo problema sa povredama, jer zbog kartona ne možemo da računamo na dva važna igrača, Nemanju Matića i Aleksandra Kolarova. Moramo zbog toga još više da budemo tim", kazao je igrač Srbije.

Ivanović je ocenio da bi dobri rezultati na početku kvalifikacija privukli navijače na tribine.

"Dobro poznajem puls našeg naroda, znam da bi jedan dobar rezultat učinio da nam kasnije navijači budu vetar u ledja. Dugo sam u reprezentaciji, znam takodje da nikada nismo razočarali kada je 'Marakana' bila ispunjena. Voleo bih, naravno, da već na početku osetimo podršku, a svesni da se ona mora zaslužiti na terenu. Ako pobedimo Irsku, siguran sam da će se tražiti karta više već za prvu narednu utakmicu", rekao je Ivanović.

"Naš narod u Srbiji, ali i Republici Srpskoj i Kosovu i Metohiji, voli fudbal. Na nama je da ga dovedemo na stadion, kako bismo ostvarili zajedničku želju i otišli u Rusiju", dodao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.