Ivana Španović brža nego ikad

Izvor: Politika, 31.Jan.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović brža nego ikad

Naša rekorderka u skoku udalj postavila novi državni rekord na 60 m – 7,31. – Mlađi junior Đorđe Mijailović preskočio motkom 4,80 m

U hali Novosadskog sajma juče je trebalo da se održi državno prvenstvo za juniore (do 20 godina), ali budući da je Atletski savez Srbije otkazao sva državna prvenstva u našoj, zasad jedinoj dvorani u kojoj su moguća takmičenja tokom sezone AK Vojvodina je organizovala Otvoreno prvenstvo Novog Sada, a da nije naša atletika bila bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << siromašnija za dva izuzetna rezultata.

Ivana Španović je postala rekorderka Srbije u sprintu na 60 m sa 7,31 sekundi, dok je Đorđe Mijailović postavio novi rekord za mlađe juniore u skoku motkom preskočivši 4,80 m.

U polufinalnoj trci Ivana Španović, koja je ove sezone 60 m pretrčala za 7,47 m, približila se s 7,42 sopstvenom ličnom rekordu na stotinku (7,41 iz 2013), a u finalu nadmašila je i svoj najbolji rezultat i državni rekord Vukosave Đapić (7,34 iz 2005) rezultatom 7,31 sekunda, što je 11. rezultat ove sezone u Evropi.

Trener naše rekorderke u skoku udalj a od sada i u sprintu u dvorani Goran Obradović, zadovoljan je što je naporni rad rezultirao tako brzom trkom, jer brzina je osnov za dobre rezultate u skoku udalj, ali ne i potpuno:

– Naš osećaj je da je rezultat sumnjiv. Na startu bilo je „cimanja”. Nije Ivana izletela prva ni sama, ali starter čija je reč poslednja je presudio. Ivana je postavila novi rekord Srbije.

Drugi državni rekord, ali u konkurenciji mlađih juniora postigao je njen klupski drug Đorđe Mijailović (rođen 1998), pulen trenera Feđe Kamasija. Treći put ove sezone popravljao je lične rekorde – 18. januara 4,40 m, 24. januara 4,65 m što je bio novi državni rekord, ali od juče je novi državni rekord 4,80 m.

– To je već svetski vredan rezultat – ustakao je Goran Obradović.

To potvrđuje i činjenica da je Mijailović već sa 4,65 m pre nedelju dana ispunio normu za učešće na Svetskom prvenstvu za mlađe juniore (16-19 godina) u Kolumbiji.

– Svi treneri i svi atletičari koji su se takmičili na Otvorenom prvenstvu Novog Sada  razočarani su što su otkazana državna prvenstva u svim kategorijama i nadaju se da će doći do dogovora između Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba Vojvodina. To što nema tople vode za tuširanje ne bi trebalo da bude prepreka za to. Atletičari su uložili mnogo truda na treninzima i trebalo bi im omogućiti da se takmiče na državnim šampionatima. Nadam se da će se za sedam dana održati seniorski šampionat, kako je i predviđeno kalendarom – rekao je Goran Obradović.

Ž. B.

objavljeno: 01.02.2015

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.