Italijanska ministrica spoljnih poslova podnijela ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2014, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska ministrica spoljnih poslova podnijela ostavku

RIM - Federika Mogerini, italijanska ministrica spoljhnih poslova, podnijela je u petak ostavku zbog odlaska u Brisel gdje će biti nova šefica evropske diplomatije i potpredsjednica Evropske komisije.

Šef vlade Mateo Renci nije imenovao zamjenu iako je u četvrtak razgovarao s predsjednikom republike Đorđom Napolitanom, što je znak teškoće da se pronađe odgovarajuća osoba.

Renci je želio da imenuje ženu kako bi zadržao rodni paritet u vladi, ali imena koja je predložio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nisu zadovoljila šefa države koji može da imenuje ministre, na prijedloig šefa vlade.

Prema pisanju štampe, Napolitano bi na tom mjestu želio sadašnjeg zamjenika ministrice spoljnih poslova Lapa Pistelija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.