Italijani, vi ste sledeći!

Izvor: Mondo, 04.Avg.2015, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani, vi ste sledeći!

Srbija pobedila SAD 12:7 i plasirala se u polufinale SP u Kazanju. Protiv Italije za finale u četvrtak (20.45). Savić: "Ako želiš na vrh moraš sve da pobediš".

Selektor američke reprezentacije, bivši selektor Srbije Dejan Udovičić izjavio je pre utakmice da je Srbija veliki favorit i da se nada da njegov tim neće pretpreti debakl.

Ispunjena su mu očekivanja!

Srbija je pobedila SAD 12:7, ne može se reći da je "razbila" protivnika, jer je bilo očekivano >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << teško i nezgodno. Pobeda je na kraju ubedljiva, ali do nje se došlo posle mnogo rada u bazenu, plivanja, borbe, muške igre.

Amerikanci su igrali rasterećeno i to je, možda, i bila najveća prednost rivala. Nisu imali mnogo toga da izgube, ali su mogli mnogo toga da dobiju. Uz to, Dejan Udovičić poznaje sve igrače Srbije "u trepavicu" i dobro je pripremio svoj tim, koji "raste" iz meča u meč. Ipak, kvalitet je dobrano na strani Srbije što se i potvrdilo u bazenu u Kazanju.

Duško Pijetlović je imao svoje veče (četiri gola), ali i golman Branislav Mitrović koji je u igru ušao početkom treće deonice. Baš taj deo utakmice je bio i prelomni. Najpre je Mitrović odbranio peterac, a potom i skinuo "zicer" kada su već svi mislili da je gol neminovan. Moglo je da bude 7:7 ili čak 8:7 za Amerikance... Srećom, nije.

Od 0:2, koliko je bilo za Amerikance na početku utakmice, Srbija je preuzela konce igre. Dušan Mandić je spektakularnim potezima (bomba za 4:2, a potom i fenomenalna kontra - plivao od svog gola do gola protivnika i pogodio!) potvrdio da će u bliskoj budućnosti biti vođa reprezentacije.

Srpski vaterpolisti listom su odali priznanje Amerikancima za srčanost, ali i poručili da još imaju prostora da unaprede igru.

"U početku smo igrali u grču, oni nisu imali šta da izgube. Sve u svemu - bilo je i dobrih, ali i loših stvari u našoj igri. Moramo da igramo našu igru bez obzira na to kakvo je deljenje pravde", rekao je Milan Aleksić.

Jedan od junaka pobede, centar Pro Reka Duško Pijetlović kaže da je je srpski tim morao da da maksimum kako bi savladao Amerikance.

"Ponovo smo krenuli sa dva lako primljena gola. Ali, potom smo držali rezultat i nismo dozvoli da nam se ponovi meč protiv Australije. Bolje je nego što je bilo ali ima još dosta prostora za napredak. Očekuje nas veliki rival i spremićemo se", rekao je on.

Selektor Dejan Savić rekao je prostu istinu:

"Ako hoćeš da budeš najbolji moraš svakoga da pobediš".

O meču protiv Italije (a zna se da Italijanu imaju jak lobi u vaterpolu, da ne kažemo da "drmaju" u ovom sportu, bar što se tiče funkcionera) i eventualnim "igrama van bazena", Savić je kratko rekao:

"Mi želimo u finale. Analiziraćemo mečeve Italije i pripremićemo se na neke druge stvari".

Selektor američkog tima Dejan Udovičić je, uprkos porazu, bio zadovoljan:

"Želim Srbiji da ide do kraja. Muški smo se borili. Mitrović je kod penala bio ispred gola ali to je sport. Nemamo iskustvo kao oni. Kad god bismo promašili, stigla nas je kazna. Čestitam svojim momcima a Srbiji želim da odigra najbolje što može u nastavku takmičenja".

Srbija - SAD 12:7 (4:2, 3:3, 2:1, 3:1)

Igrač više: Srbija 8 (4), SAD 12 (4)

Peterci: SAD 1 (0)

Strelci za Srbiju: Duško Pijetlović 4, Dušan Mandić i Slobodan Nikić po 2, a Milan Aleksić, Andrija Prlainović, Filip Filipović i Živko Gocić po jedan.

Strelci za SAD: Bret Bonani 2, Džoš Semjuels, Toni Azevedo, Džesi Smit, Luka Kupido i Aleks Boven po jedan.

Parovi četvrtfinala (četvrtak, 6. avgust)

Hrvatska - Grčka 19.15h

Srbija - Italija 20.45

TOK UTAKMICE:

I četvrtina


0:1, Bonani (igrač više)

0:2, Samjuels

1:2, Aleksić (igrač više)

2:2, Prlainović (igrač više)

3:2, Pijetlović

4:2, Mandić (bomba!)

***Rezime: Posle 0:2 za Amerikance, "delfini" su počeli da igraju. Stegli su odbranu, u napadu počeli da pogađaju. Kod 2:2, Amerikanci su dali poklon srpskom timu, koji Pijetlović nije odbio. A onda je Dušan Mandić poslao projektil za 4:2. U poslednjim sekundama, stativa je spasila Amerikance posle udarca Miloša Ćuka.

II četvrtina

4:3, Azevedo (sjajan udarac sa šest, sedam metara)

5:3, Nikić

5:4, Smit

6:4, Pijetlović

6:5, Bonani

7:5, Filipović (majstorija - lob!)

***Rezime: Amerikanci su žilavi, Udovičić ih je dobro pripremio za ovaj meč. Gojko Pijetlović nema svoj dan, ali zato njegov brat ima - Duško je golom i odličnom odbranom značajno doprineo da Srbija zadrži dva gola prednosti. Potez druge četvrtine je lob Filipa Filipovića za 7:5.

III četvrtina

7:6, Kupido (igrač više)

- promena na golu Srbije, u igri je Branislav Mitrović

Mitrović brani penal Bonaniju!

8:6, Pijetlović (igrač više)

- Branislav Mitrović skida zicer!

9:6, Gocić

***Rezime: Promena na golu Srbije dala je rezultat. Bane Mitrović je odbranio peterac, skinuo "zicer" u situaciji jedan na jedan... Moglo je da bude mnogo nezgodnije po Srbiju.

IV četvrtina

9:7, Bouven (lukav udarac i gol)

10:7, Pijetlović

11:7, Mandić (kakvo plivanje, kakva kontra i realizacija!)

12:7, Nikić

KRAJ!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.