Indonezija suspendovana iz svih takmičenja

Izvor: Mondo, 30.Maj.2015, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indonezija suspendovana iz svih takmičenja

FIFA je izbacila nacionalnu selekciju Indonezije i njene klubove iz svih međunarodnih takmičenja zbog umešanosti vlade te države u funkcionisanje fudbalskog saveza.

Foto: Guliver/Getty images/Suhaimi Abdullah

Indonezija je dobila sa zabranu učešća na neodređeno vreme u svim fudbalskim takmičenjima. Prema pravilima FIFA, vladama članica ove organizacije je zabranjeno mešanje u fudbal.

Suspenzija Indoneziji stiga je samo dve nedelje pre početka kvalifikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << za Svetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Indonezija je prvu utakmicu u kvalifikacijama trebalo da igra 11. juna protiv Tajvana, a samo pet dana da dočeka Irak.

FIFA ipak nije bila nemilosrdna u potpunosti, budući da je načinila mali izuzetak, pošto je selekciji Indonezije za igrače do 23 godine odobrila da učestvuje na Igrama jugoistočne Azije, koje su počele u petak u Singapuru.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.