Igranka u Galeriji Matice sprske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Avg.2016, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igranka" u Galeriji Matice sprske

Udruženje "Praktikabl"– platforma za savremenu umetnost i kulturu, 27. i 30. avgusta, u prostoru Galerije Matice srpske u Novom Sadu, organizuje četvrtu "Igranku".

"Igranka" predstavlja plesni susret na kome će učesnici i učesnice imati prilike da gledaju druge kako plešu, ali i da pokažu svoje plesne pokrete.

Igranka nije predstava, nije radionica, nije takmičenje, nije angažovana kao angažovana umetnost, nije dosledna kao konceptualna umetnost - u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je mesto susreta gde je ples glavna aktivnost, navodi se u pozivu.

Učešće je besplatno, ali je broj učesnika i učesnica ograničen pa je neohodno da se svi zainteresovani prijave putem mejla praktikabl.org@gmail.com.

Domaćice četvrte "Igranke" biće Jelena Alempijević, Frosina Dimovska, Nataša Vranešević, Mia Inić, Željka Jakovljević, Ina Madžar, Jovana Rakić, Sara Tošić.

Susret je zakazan za 20 časova, a Galerija Matice srpske nalazi se na Trgu Galerija 1.

"Igranka" se organizuje u okviru Pokretnice – edukativno istraživačkog projekta koji ima za cilj stvaranje prostora za razvijanje praksi samoorganizacije i samoobrazovanja u savremenom plesu. U ovoj fazi rada projekat se bavi pitanjima učešća publike, gledateljstva i kolektivnog autorstva, kroz kreiranje otvorenog izvedbenog formata koji pokušava da ponudi novi pristup stvaranju, gledanju i tumačenju savremenog plesa.

Program se realizuje u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine i Srpskim narodnim pozorištem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.