Igokea gostuje Zadru u ABA ligi

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Igokea gostuje Zadru u ABA ligi

BANJALUKA - U utakmicu ulazimo maksimalno i pokušaćemo napraviti novo iznenađenje, rekao je Željko Lukajić, trener Igokee, pred sutrašnji meč 12. kola ABA lige u Zadru (18 časova).

Prvak BiH u prošlom kolu poražen je od Budućnosti na domaćem parketu i sada će, prema riječima Lukajića, učini sve da se iskupi za neuspjeh od jednog od kandidata za titulu ove sezone.

"Očekuje nas teška utakmica, na terenu koji je tradicionalno neugodan. Zadar je kroz istoriju >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << uvek pokazivao šta znači domaći teren, ima fantastičnu publiku i siguran sam da će nas dočekati puna hala", kazao je iskusni stručnjak.

Lukajić se osvrnuo na to da je Zadar u sezonu ušao sa jednim sastavom, te da su sada mnogo jači.

"Zadar je popunjavao tim tokom dosadašnjeg dela sezone. Marko i Ivan Ramljak su tu, sada i Ante Delaš, imaju jake igrače na svim pozicijama. Popunili su roster i imaju visoke ambicije. Igraju izuzetno agresivno, dosta brzo, imaju odličnu atmosferu i znamo da će nam biti teško", jasan je Lukajić, koji je zatim nastavio:

"U svakoj utakmici tražimo šansu i ukoliko se ona ukaže, sigurno ćemo je iskoristiti. Uvek razmišljamo o tome da neke naše elemente unapredimo. Imamo problem sa povredama, ne znamo u kakvom ćemo sastavu nastupiti u Zadru. Bez obzira na to, u ovu utakmicu ćemo ući maksimalno i pokušati napraviti novo iznenađenje."

Nemanja Krstić, igrač Igokee, istakao je da je Zadar u dobroj formi, što pokauzuju posljednja dva meča u kojima su savladali Partizan kod kuće i MZT u Skoplju.

"Pre svega Zadar ima odličan tim, poslednje dve utakmice su pobedli i u dobrom su ritmu. Moramo se fokusirati na agresivnu odbranu tokom svih 40 minuta i treba da poštujemo principe koje vežbamo cele nedelje. Uz takav pristup i dobro trčanje siguran sam da možemo doći do dobrog rezultata u Zadru", jasan je dvadesetdvogodišnji košrkaš.

Večeras je na programu i jedan od derbija ovog kola i to u Beogradu, gdje će Crvena zvezda dočekati Cibonu. Prvak ABA lige u meč ulazi na krilima trijumfa nad Real Madridom u Evroligi, dok Cibona igra promjenljivo ove sezone i nalazi se u donjem dijelu tabele. U prva dva meča igrana u subotu domaćini su bili uspješniji pošto su Olimpija i Mega Leks došli do sigurnih pobjeda. Slovenci su bili bolji od Metalca (76:62), dok je ekipa iz Srbije savladala Krku (84:77).

Rezultati: Olimpija - Metalac 76:62, Mega Leks - Krka 84:77. Juče: Tajfun - MZT, Cedevita - Partizan, Budućnost - Sutjeska. Danas: Zadar - Igokea (18 časova), Crvena zvezda - Cibona (21).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.