IVICA I NOVICA TONČEV: Brate, ne računaj na poklon bodove

Izvor: Kurir, 27.Maj.2015, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IVICA I NOVICA TONČEV: Brate, ne računaj na poklon bodove

Rođena braća, koja su na čelu Zvezde, odnosno Radnika iz Surdulice, kunu se da neće imati milosti u direktnom prvenstvenom duelu naredne sezone

Prvi čovek Radnika iz Surdulice Novica Tončev odbacio je svaku mogućnost da zbog rodbinskih veza s potpredsednikom Crvene zvezde Ivicom Tončevim njegov klub u novoj sezoni prepusti bodove crveno-belima.

Čim se Radnik izborio za plasman u Superligu, odmah su se pojavile priče da će Crvena zvezda imati „sigurnih šest >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << bodova“ jer dva kluba vode rođena braća. Na čelu Surduličana je Novica, dok je potpredsednik Zvezde Ivica Tončev.

Novica: Neka pobedi bolji

- Budite sigurni da se tako nešto neće dogoditi! Ivica i ja jesmo braća, ali u sudaru Radnika i Crvene zvezde pobediće bolji tim. Verujem da ćemo imati korektnu saradnju sa Zvezdom, ali i sa Partizanom. Nadam da ćemo i jedne i druge pobediti u Surdulici - kaže za Kurir Novica Tončev.

Stadion Radnika je u izgradnji, a do početka sezone trebalo bi da dobije sve četiri tribine, sa 3.200 sedećih mesta, i reflektore.

- Stadion će biti isti kao Bombonjera, na kojoj igra Boka juniors. Želimo da preko sporta promovišemo Surdulicu onako kako Novak Đoković reklamira Srbiju po svetu. Jug Srbije je siromašan, a moja vizija je da će ljudi ovde ostati ako budemo razvijali sport, turizam i poljoprivredu. Ponudili smo FSS besplatno zemljište kod Vlasinskog jezera da naprave sportski centar za pripreme reprezentacije - otkrio je Novica Tončev.

Ivica: Samo fer igra

Potpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev, kao i njegov brat, smatra da su priče o „prijateljskim mečevima“ između dva kluba zlurade:

- Takve stvari jednostavno ne postoje, niti me tako nešto interesuje. Fudbal je zanimljiva igra u kojoj i mali klubovi imaju iste šanse da pobede kao i oni veliki. Crvena zvezda će u Surdulici igrati na nož! Setićete se šta sam vam rekao kad dođe do te utakmice.

Radnik iz Surdulice

KAO LUDOGOREC I VILJAREAL

Novica Tončev kaže da je njegov moto da Radnik bude poput bugarskog Ludogoreca iz Razgrada, ili španskih klubova Viljareala i Eibara.

- Surdulica ima stanovnika kao Razgrad, Viljareal ili Eibar, oko 40.000 ljudi. Dobro sam upoznat s funkcionisanjem tih klubova. U Surdulici postoji dobra energija između lokalne samouprave i sporta i rezultat je stigao. Kad nam dođu Zvezda i Partizan, zaradićemo novac, jer ako karta bude 500 dinara, imaćemo dva miliona u kasi!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.