ISTRAGA UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA: Uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a!

Izvor: Kurir, 26.Jan.2015, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTRAGA UBISTVA VELIBORA DUNJIĆA: Uhapšen brat bivšeg državnog sekretara MUP-a!

Zoran Vukić (50), rođeni brat bivšeg državnog sekretara MUP Srbije Vanje Vukića, priveden je danas zbog sumnji da je pomogao ubici Velibora Dunjića, da pobegne

Vukić je priveden sa Jelenom K. (25) i Milošem M. (27). Svima se na teret stavlja da su počinili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati!

Troje uhapšenih su u trenutku Dunjićevog ubistva radili kao obezbeđnje na splavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Džimis".

Vođa navijača Crvene zvezde iz grupe „Hijene" ubijen je 16. maja 2014 u blizini splava kod Ušća. Prilikom ubistva Velibora Dunjića, ranjena je i devojka Nina Šobota, koja je sedela na suvozačevom mestu Dunjićevog automobila.

Ona je pogođena u stomak, a policajcima koji su je kasnije saslušavali rekla je da ne može da opiše ubicu. Kako je Blic juče pisao, šef obezbeđenja splava „Džimis“, koji je na poternici zbog ubistva vođe navijača Zvezde, trebalo bi uskoro da bude u policijskom pritvoru. Odbegli Vladimir Đurović poslao je poruku policajcima da želi da se preda, ali da želi nagodbu.

U zamenu za priznanje da je ubio Velibora Dunjića, traži manju zatvorsku kaznu.

U dosadašnjoj istrazi ubistva Dunjića, beogradska policija je ranije uhapsila dve osobe koje su Đuroviću pomogle posle izvršenog zločina: Aleksandra Đuranovića, koji je pištolj iz kog je ubijen Dunjić bacio u reku, i Marka Gvozdenovića, di-džeja koji je uništio hard-disk na kome su bili snimci zločina. Obojica su uhapšena 13. januara a posle policijskog zadržavanja su privedena na saslušanje u Tužilaštvo. Gvozdenović se i dalje sumnjiči za pomaganje počiniocu posle izvršenog zločina, dok je protiv Đuranovića prekvalifikovano krivično delo u teško ubistvo u saizvršilaštvu.Uviđaj na mestu ubistva

Ubijeni Dunjić bio je vođa „Hijena“, navijačke grupe Crvene zvezde. Protiv njega bilo je podneto više od 40 krivičnih prijava, u zatvoru je bio zbog napada na Andriju Čokurića. Protiv njega se u momentu smrti vodilo pet sudskih postupaka, a bio je osuđen i na zatvorsku kaznu zbog napada na lidera LDP Čedomira Jovanovića 2013. u Segedinu.

(Blic)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Pomogli Dunjićevom ubici?

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2015, 00:05

POLICIJA je u ponedeljak uhapsila trojicu pripadnika obezbeđenja beogradskog splava “Džimis”, među kojima je i Zoran Vukić (30), rođeni brat bivšeg državnog sekretara MUP Srbije Vanje Vukića! Trojka je osumnjičena da je pomogla Vladimiru Đuroviću da pobegne posle ubistva Velibora Dunjića,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.