ISTORIJA - Fjuri prekinuo Kličkovu vladavinu! (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2015, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJA - Fjuri prekinuo Kličkovu vladavinu! (video)

Istorijski trijumf Britanca Tajsona Fjurija! To je čovek koji je u subotu pobedio Ukrajinca Vladimira Klička, koji je više od decenije bio neprikosnoven!

Ova borba održana je u Diseldorfu, a Fjuri je savladao Klička jednoglasnom odlukom sudija posle velike borbe u 12 rundi. Dvadesetsedmogodišnji Britanac je tako postao novi šampion sveta u teškoj kategoriji.

To je prvi poraz Ukrajinca još od davne 2004. godine, kada ga je savladao Amerikanac Lamon >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Bruster, a Fjuri je večeras upisao svoju 25. pobedu u isto toliko mečeva u profesionalnoj karijeri.

Dvanaest godina stariji Vladimir Kličko je večeras konačno naišao na ''tvrd orah'', Fjuri se odlično borio, a kako se meč bližio kraju, Ukrajinac je bio u sve težoj situaciji. Pukla mu je i arkada, a ukazanu priliku Britanac nije prokockao.

Njegova inicijativa tokom većeg dela meča je na pravi način ocenjena i od strane sudija koje su ga sa 115-112, 115-112 i 116-111 jednoglasno proglasile pobednikom i novim šampionom sveta.



A ovako je novi šampion proslavio svoju pobedu nad Kličkom, odmah po proglašenju pobednika.

“@sportconvo: @Tyson_Fury sings a song post fight to wife to celebrate becoming new HWchampion #KlitschkoFury pic.twitter.com/u08rTTglDE”

— Michael A. Miguel (@MichaelMiguelCE) November 28, 2015

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO, FOTO) FJURI SRUŠIO KLIČKA S TRONA: Prvi poraz Ukrajinca od 2004. godine!

Izvor: Kurir, 29.Nov.2015

Tajson Fjuri novi je prvak sveta u teškoj kategoriji, pošto je u Diseldorfu pobedio Vladimira Klička jednoglasnom odlukom sudija...Ovo je bio prvi poraz sjajnog Ukrajinca posle 2004. godine,  a ukupno četvrti u profesionalnoj karijeri...S druge strane, Britanac, koji je ostvario 25 pobedu (19 nokautom),...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.