IN MEMORIAM: Niki Hejden (1981 - 2017)

Izvor: MozzartSport.com, 22.Maj.2017, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IN MEMORIAM: Niki Hejden (1981 - 2017)

Napustio nas je veliki šampion i džentlmen

Tužne vesti stigle su iz Italije. Niki Hejden (35) nije uspeo da dobije najtežu životnu bitku. Američki motociklista je preminuo danas u bolnici u Ćezeni posle pet dana teške bitke za život.

Hejden je preminuo zbog teških povreda glave i grudi uzrokovanih saobraćajnom nesrećom pre pet dana. Tada je na njega naleteo automobil dok je u okolini Riminija vozio bicikl trenirajući za trku Superbajk >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << šampionata. Prilikom nesrećnog sudara, Hejden je prvo udario u haubu automobila, a onda i u vetrobran. Vozač Pežoa je prošao nepovređen, ali Hejdenu nije bilo spasa. Pet dana su se lekari u Ćezeni borili za njegov život dok je bio u komi, ali nisu uspeli da mu ponognu.

Niki Hejden je bivši šampion Moto GP šampionata u kojem je debitovao 2003. godine. Tri godine kasnije je kao vozač Hinde pobedio u šampionskoj trci sa Valentinom Rosijem što se i danas samtra kao jedno od najuzbudljivijih sezona u istoriji Moto GP prvenstva. Posle šest godina u Hondi je prešao u Dukati gde je proveo pet sezona da bi se opet vratio u Hondu. Prošle godine je napustio Moto GP i preselio se u Superbajk šampionat. Poslednji je Amerikanac koji je osvojio titulu u Moto GP šampionatu.

Opisivali su ga kao velikog džentlmena i jednog od najfinijih momaka u moto sportu.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.