IAAF: Lavileni i Adams najbolji

Izvor: B92, 23.Nov.2014, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IAAF: Lavileni i Adams najbolji

Međunarodna asocijacija atletskih federacija proglasila je Francuza Renoa Lavilenija i novozelandsku bacačicu kugle Valeri Adams za najbolje u 2014. godini.

Lavileni, koji je u februaru u Donjecku oborio 21 godinu star rekord legendarnog Sergeja Bubke, postao je prvi Francuz dobitnik priznanja od 1988. godine.

"Ne verujem da bolja godina od 2014. može da se zamisli, a sada imam i priznanje atletske porodice", izjavio je 28-godišnji Lavileni, koji je i aktuelni olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šampion.

Adams (30), koja je trijumfovala na 56 takmičenja zaredom, kazala je da je neobično da bacačica kugle osvojipriznanje u konkurenciji atraktivnijih disciplina, poput trčanja.

"Ovo je za mene, moju porodicu i zemlju, ali i za sve žene kuglašice", rekla je dvostruka olimpijska i četvorostruka svetska šampionka na ceremoniji dodele nagrada u Monaku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.