I to se događa: Previše žutog iza gola Srbije...

Izvor: Mondo, 26.Maj.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I to se događa: Previše žutog iza gola Srbije...

Posle odlične partije u Užicu, Maksimović je objasnio šta ga je zbunilo kod autogola. Njegov kolega Rajković se upoznao sa novim sistemom igre.

Neka nova reprezentacija Srbije, posložena u sistem 5-4-1 ili 3-6-1 u zavisnosti od toga kod koga je lopta, izmamila je aplauze u sredu uveče u Užicu gde je rezultatom 2:1 nadigrala skromni Kipar.

Predvođeni novim selektorom Slavoljubom Muslinom, sa nekoliko novih lica u startnoj postavi, ali i u drugom poluvremenu, "orlovi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su nadigrali skromne goste, propustili priliku da ih ubedljivije poraze, ali i pokazali da će morati još mnogo da se radi, jer je uprkos očiglednoj razlici u kvalitetu i tehničkoj obučenosti pojedinaca lako u finišu moglo da bude i nerešeno.

Utiske o utakmici, posle koje će Srbija dočekati i Izrael, 31. maja u Novom Sadu, izneo je i pouzdani štoper Torina, Nikola Maksimović, koji je rodom iz okoline Užica, tačnije Bajine Bašte, a koji je sa uspehom nosio dres Slobode pre transfera u Crvenu zvezdu.

"Posle pet godina igrao sam u Užicu. Bitno mi je da smo pobedili i da smo imali lepu podršku sa tribina. Ušli smo u utakmicu kako bi trebalo, voljni momenat je bio veliki, posle svega, važno je da smo pobedili", rekao je vezista Nikola Maksimović i dodao:

"Krivo mi je što nismo iskoristili sve šanse".

O autogolu koji je postigao, rekao je...

"Autogol nema veze sa sistemom, jer ovako igram u Italiji već nekoliko godina", podsetio je Maksimović da je kod budućeg selektora Italije, Đampjera Venture, uglavnom igrao u formaciji 3-5-2.

"Iza gola sam video dosta toga žutoga (što je bila i boja dresa koju je nosio naš golman Damir Kahriman, prim. aut), nisam obraćao pažnju na našeg golmana, već na mog štopera. Mislio sam kada je on zatvoren da dodam Kahrimanu i desilo se to što se desilo. Neka tako bude stalno samo da pobeđujemo", rekao je Maksimović.

Uz njega, stajao je još jedan visoki i stameni štoper, Slobodan Rajković, povratnik u reprezentaciju Srbije. Treći štoper bio je debitant, Nemanja Milunović.

"Pobeda nam mnogo znači za samopouzdanje. Nismo igrali baš toliko dobro, da bismo se previše hvalili, ali smo stvarali dosta šansi. Imali smo prečku i stativu, mogli smo i više, ali bitno je da smo pobedili zbog svih nas", rekao je Rajković.

Za razliku od Maksimovića, Rajković u Bundesligi retko da je viđao i protivnike postavljene u Muslinovu novu formaciju.

"Prvi put igram ovaj sistem što se videlo jer sam bio malo nesiguran u prvom poluvremenu, mada je i teren bio težak. Ne tražim alibi, međutim kasnije je izgledalo bolje. Desila nam se jedna greška, ali ništa strašno, idemo dalje", zaključio je Rajković.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.