I kroz ruke i kroz noge: Frederiči čudesno smešnom reakcijom ugurao Arsenal u finale FA kupa (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kroz ruke i kroz noge: Frederiči čudesno smešnom reakcijom ugurao Arsenal u finale FA kupa (VIDEO)

Aleksis Sančez dvostruki strelac u pobedi Tobdžija nad Redingom posle produžetaka - 2:1

Možda i najbolja kupovina Arsena Vengera u Arsenalu. Svakako najbolja prethodnog leta. Aleksis Sančez je praktično sam odveo Tobdžije u finale FA kupa, dao je dva gola u pobedi nad Redingom i omogućio klubu sa Emirata da brani trofej osvojen lane, međutim, veliki deo zasluga za to što će 30. maja njegov tim moći da se bori za dragoceni pehar idu na adresu Adama Federičija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Iako je u većem delu meča branio odlično, australijski golman je u nadoknadi prvog produžetka primio u najmanju ruku smešan gol i srušio san Redinga da može do velikog finala - 2:1.

A tako je malo nedostajalo članu Čempionšipa da uzme sklap velikom Arsenalu. Bez respekta, momci sa stadiona Madejski igrali su spuštenih rukavica, nisu posustajali ni kad su gubili, u pojedinim trenucima ostavili su bolji utisak... Jedino nisu mogli protiv fantastičnog Sančeza. Bivši napadač Barselone je duplom porcijom golova dogurao do kote 23 ove sezone (ima i 11 asistencija), a postao je ključni čovek u poslednjim pobedama Arsenala, jer je dao četiri i namestio jedan gol.

Prvi na Vembliju pao je posle izvanrednog pasa Mesuta Ozila i sjajne reakcije pred golom Frederičija, a drugi - kad se maltene niko nije nadao, čak i kad su fudbaleri Redinga pomislili da su izdržali prvih 15 minuta nadoknade - posle šuta sa 15 metara i na već opisan način greške golmana.

Na taj način ugašena je nada Redinga da može do finala, koja je živela sve od 54. minuta kad je Geret Mekliri iskoristio dodavanje već zaboravljengo Pavela Pogrebnjaka i matirao Šćesnog, iako je ovaj pokušao da predstavi da lopta nije prešla crtu.

Arsenal će u finalu igrati sa boljim iz duela Aston Vila - Liverpul.

FA KUP - POLUFINALE

Subota:

Reding - Arsenal 1:2 (1:1, 0:1)

/Mekliri 54 - Sančez 39, 105/

Nedelja:

16.00 Aston Vila - Liverpul

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

FA kup - Aleksis odveo 'Tobdžije' u finale! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Apr.2015

U prvom polufinalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu Arsenal izašao kao pobednik iz duela sa Redingom na 'Vembliju' tek nakon produžetaka. Četa Arsena Vengera će tako biti u prilici da odbrani trofej osvojen prošle sezone.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.