I kad ne sija, Zvezda dobija!

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jan.2015, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I kad ne sija, Zvezda dobija!

Izabranici Dejana Radonjića odigrali ispod realnih mogućnosti u Ljubljani, ali ipak došli do 16. trijumfa u ABA ligi i postavili najveći pobednički niz u istoriji regionalnog takmičenja - 81:91

Čak i kad ne sija, Zvezda dobija! Tako se na najbolji način može opisati trijumf izabranika Dejana Radonjića u Ljubljani, ukupno 16. u isto toliko odigranih kola ABA lige u ovoj sezoni, čime je i definitivno postavljen najduži niz pobeda od osnivanja regionalnog takmičenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji je do večeras držao Partizan - 81:91 (22:19, 25:27, 22:21, 12:24).

Crveno-beli su u Stožicama odigrali znatno ispod svojih realnih mogućnosti, ali su ipak izvukli poslednji atom snage nakon teške utakmice sa Realom iz Madrida i došli do nove pobede. Zvezdinu koncepciju u odbrani već na samom startu utakmice pošteno je poremetio Klemen Prepelič. Olični šuter Olimpije pogodio je četiri vezane trojke za isto toliko minuta, odveo Ljubljančane na pet poena razlike (14:9), koju su domaći uspeli da održe, ali i dodatno uvećaju na samom startu drugog perioda, kada su imali plus od osam poena (27:19).

Ipak, crveno-beli su na tu razliku, nošeni raspoloženim NIkolom Kalinićem, ali i požrtvovanim Čarlson Dženkinsom, odgovorili serijom 15:2 i na isteku 16. minuta vodili rezultatom 34:29.

Olimpija je prvo poluvreme uspela da završi sa minimalnom prednošću na svom kontu (47:46), a primljeni broj poena izabranika Dejana Radonjića u prve dve četvrtine bio je najveći najveći u dosadašnjem toku sezone.

Olimpija je bez većih problema uspela da prebrodi i Zvezdinu treću četvrtinu, koja je ove sezone bila prelomna za Beograđane u većini utakmica. Za to je bio odogovoran Dino Murić, koji je sredinom trećeg perioda ponovo odve domaće do nove značajne prednosti (59:52).

Crveno-beli su ipak uspeli u finišu treće četvrtine da drastično smanje prednost rivala i ovaj period utakmice završe samo sa minusom od dva poena. Koliko je ta kratka serija poena, koju je doneo silno motivisani Jaka Blažič, bila važna za Beograđane potvrdila je i činjenica da je Zvezda već u trećem minutu poslednje četvrtine došla do potpunog preokreta poenima Bobana Marjanovića (71:73).

Blažič je uz Majka Cirbesa bio jedan od najzaslužnijih što su crveno-beli u narednih par minuta uspeli da održe rezultatsku prednost, ali čak ni poeni Markusa Vilijamsa dva minuta pre kraja utakmice, koji su odveli Zvezdu na plus pet (75:80), nisu bili dovoljni da gosti uđu u mirnu završnicu, jer je mini seriju u domaćem sastavu napravio Marinović i  za tren oka doneo izjednačenje.

Radonjić je ponovo na parket vratio Marjanovića, a Zvezda njegovim ulaskom dobila preko potrebno sampouzdanje i došla do, kada se sve sagleda, apsolutno zasluženog trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Nikola Kalinić sa 21 postignutim poenom, dok je sa druge strane dva poena više, uz šest postignutih trojki iz 11 pokušaja, ubacio Prepelič.

Crveno-beli su nakon još jednog teškog gostovanja zadržali maksimalan učinak u regionalnom takmičenju, ali su učinili uslugu i večitom rivalu Partizanu, koji će nakon ovog kola imati pobedu više od Ljubljančana i u boljoj poziciji nastaviti borbu za poziciju četiri.

OLIMPIJA - CRVENA ZVEZDA 81:91

/22:19. 25:27, 22:21, 12:24/

Dvorana: Stožice

Gledalaca: 5.000

Sudije: Radović, Herceg (Hrvatska) Jovanić (BiH)

OLIMPIJA: Marineli 12, Hrovat, Brodnik, Salin, Vučetić, Murić 7, Nikolov 9, Mahkovič 7, Omić 5, Prepelič 23, Marinović 9, Kančević 9.

ZVEZDA: Vilijams 7, Rebić, Dangubić 7, Mitrović 8, Lazić 3, Blažič 11, Kalinić 21, Marjanović 15, Tejić 2, Dženkins 5, Jović 7, Cirbes 5.

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Namučili se crveno-beli, ali su na kraju srušili Olimpiju i postavili novi rekord

Izvor: Sportal.rs, 04.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Olimpiju u Ljubljani rezultatom 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12) u 16. kolu ABA lige. Trijumf u Ljubljani je 16. uzastopni za crveno-bele u regionalnom takmičenju, pa su tako postavili novi rekord po broju uzastopnih pobeda, koji je do sada bio u vlsništvu...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.