Hrvatsko udruženje za pregovore sa srpskim veteranima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatsko udruženje za pregovore sa srpskim veteranima

Hrvatsko Udruženje specijalne policije domovinskog rata dalo je punu podršku predsedniku te organizacije Josipu Klemu za njegovo zalaganja za pregovore sa srpskim udruženjima veterana.

U saopštenju tog udruženja se navodi da Klem nijednu odluku nije doneo bez odobrenja tog udruženja, te da u potpunosti podržavaju njegov rad.

A na konferenciji za novinare, nakon sastanka predstavnici tog udruženja su održali konferenciju za novinare na kojoj su objasnili da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u javnosti stvorena pogrešna percepcija pregovora sa udruženjima veterana iz Srbije, te da je cilj njihovog udruženja bio da na tom planu pomognu ministru branitelja Tomi Medvedu.

"Ako oni (srpski veterani) pokažu volju za saradnjom, i mi smo", rekli su predstavnici udruženja specijalne policije domovinskog rata upitani na konferenciji za novinare hoće li biti sastanaka "sa drugom stranom".

Ako do sastanka dođe, to će, kažu, biti na nivou institucija.

"Niti ćemo mi ići tamo, niti oni vamo. Ako bude baš neka inicijativa, traži ćemo da se susret održi u Briselu, rekli su iz tog udruženja, preneli su hrvatski mediji.

Istakli su da im je cilj da nestale traže institucije, a ne udruženja.

Hrvatski mediji su ranije danas izvestili da se očekuje da Klem bude smenjen sa mesta predsednika Udruženja specijalne policije domovinskog rata upravo zbog inicijative za uspostavljanje dijaloga sa srpskim veteranima.

S Milom Miloševićem, predsednikom Udruženja vojnih veterana Srbije, Klem je razgovarao početkom oktobra i to uživo u Dnevniku Nove TV.

Tada je objasnio da se inicijativa za otvaranjem dijaloga javila mesec dana ranije, te da su od predsednice Kolinde Grabar-Kitarović tražili da službeno kontaktira sa srpskim institucijama.

Josip Đakić, predsednik udruženja vetrana HVIDRA-e i HDZ-ov saborski zastupnik, rekao je da njegovo udruženje ne podržava susret sa srpskim veteranima dok, kako je rekao, ne vidi iskreno žaljenje vojnika i pripadnika paravojnih jedinica zbog "agresije koju su počinili nad Hrvatskom, njenim građanima i kulturnim vrednostima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veterani: Pogrešno percepirana inicijativa pregovora sa Srbijom

Izvor: RTS, 21.Okt.2016

Iako se očekivalo da će "Udruženje specijalne policije domovinskog rata" izglasati nepoverenje predsedniku Josipu Klemu zbog zalaganja za pregovore sa srpskim udruženjima veterana, dogodilo se suprotno i on je dobio punu podršku i pohvale za svoj dosadašnji rad. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.