Hrvat vodi reprezentaciju Srbije?

Izvor: Press, 30.Jul.2014, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat vodi reprezentaciju Srbije?

Simbol hrvatskog rukometa na klupi Srbije? Niko nema ništa protiv! Čovek koji je od 2003. do 2010. sa “kaubojima” osvojio titulu svetskog i olimpijskog šampiona, uz četiri srebra, dva četvrta mesta i jedno peto, izbija u najuži krug kandidata za novog selektora “orlova”.

Izjava predsednika RSS Velimira Marjanovića da bi rado video legendu ove igre na kormilu srpskog tima odjeknula je do ušiju naših najiskusnijih igrača. Kapiten Momir Ilić je odmah digao ruku za hrvatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << stručnjaka, a ni kod Darka Stanića nema dileme. Sjajni golman više od svega bi voleo da vidi svog trenera iz Metalurga i u nacionalnom timu.

- Bila bi to fenomenalna stvar za srpski rukomet. Za tri dana nam počinju pripreme u Skoplju, pa ću odmah da “ispipam teren” - uz osmeh je, za “Novosti”, poručio Stanić sa odmora u rodnom Mojkovcu. - Potreban nam je takav čovek. Sa njim je uspeh zagarantovan, dovoljno je pogledati njegove rezultate. Ima neverovatnu energiju koju prenosi na igrače. Lino je poseban lik. Jedinstven u svetu rukometa. I nama i javnosti bi bile zanimljive njegove priče.

Tokom potrage za selektorom Marjanović je već rekao da želi stranca, ali sa našeg govornog područja, kako ne bi došlo do problema u komunikaciji. Dodao je i da se traži neko ko ima vrhunske rezultate. Pritom, finansijska strana ne bi trebalo da bude problem, jer ako je Savez rešen da dovede veliko ime, novac se ne sme žaliti.

- Po mom mišljenju, postoji samo jedna prepreka. Šta će misliti javnost? I u Srbiji, i u Hrvatskoj. Červar je, ipak, simbol hrvatskog rukometa. Igračima to sigurno ne bi smetalo, a ni Savezu. Svi bismo voleli Lina, znam da se i ranije razmišljalo o njemu. Voleo bih da vidim da su se stvari promenile, da vreme leči i da se u Srbiji pozdravi njegov dolazak na klupu našeg tima. A i u Hrvatskoj - naglasio je Stanić.

Njegov dugogodišnji saigrač iz nacionog tima Momir Ilić nikada nije sarađivao sa Červarom, ali želi da ga vidi na kormilu naše selekcije.

- Iskusan je trener, sa velikim autoritetom i znanjem. To nije sporno. Mislim da bi baš mogao da pomogne našoj reprezentaciji u ovom trenutku kada nam ne ide - istakao je kapiten “orlova”.

Iz ovih reči očigledno je da igrači ne gledaju Červara kroz njegovu krštenicu, mesto rođenja, kockice na dresu tima koji je najduže vodio, već isključivo kroz biografiju i vrhunske rezultate.

- Ne znam zašto bi neko imao nešto protiv da Lino preuzme naš tim. Mislim da bi se u početku možda rasplamsale strasti, ali brzo bi se to smirilo. Setite se kako je bilo kada je Robert Prosinečki seo na klupu Zvezde. Ovo je sport, a sport ruši sve granice - izričit je Ilić.

Čelnici Saveza dobili su i podršku igrača, ali ništa se neće rešiti preko noći. Predsednik RSS Velimir Marjanović insistira da se o svemu dobro razmisli i da se na Upravnim odborima u avgustu izabere pravi put.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.