Hapšenje u FIFA nema veze sa Rusijom

Izvor: Vesti-online.com, 27.Maj.2015, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hapšenje u FIFA nema veze sa Rusijom"

Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko izjavio je da hapšenje zvaničnika nema veze sa izborom Rusije za domaćina Mundijala 2018. godine.

Švajcarska policija uhapsila je u sredu u luksuznom hotelu "Baur au lac" u Cirihu šestoricu zvaničnika FIFA po zahtevu američkih vlasti za izručenje u SAD zbog korupcije.

Kako prenosi Njujork tajms, među uhapšenima su potpredsednik FIFA Džefri Veb, kao predsednik Fudbalske federacije Kostarike Eduardo Li.

Uhapšeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se terete da su u periodu od devedesetih godina do danas u SAD i Latinskoj Americi primali mito u vrednosti od oko 100 miliona dolara.

Rusija je izabrana za organizatora SP 2010. godine, kada je i Kataru dodeljeno domaćinstvo Mundijala 2022.

Kandidat na izborima za predsednika Međunarodne fudbalske federacije, jordanski princ Ali bin al Husein povodom hapšenja zvaničnika FIFA rekao je da je ovo tužan dan za fudbal.

- Ovo je tužan dan za fudbal - kratko je prokomentarisao novonastalu situaciju Ali, prenosi agencija AFP.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.