Haos u Istanbulu! Navijači Bešiktaša prekinuli meč, u nastavku Orlovi srušili Galatu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 20.Mar.2017, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haos u Istanbulu! Navijači Bešiktaša prekinuli meč, u nastavku Orlovi srušili Galatu (VIDEO)

Štimac ubacio 12 poena za pobednika, a Micov postigao 18 za goste

Ne može bez haosa u Turskoj! Veliki istanbulski košarkaški derbi između domaćeg Bešiktaša i Galatasaraja bio je prekinut na 15 minuta zbog incidenta koji su izazvali navijači crno-belih. Na kraju je meč ipak nastavljen, a Bešiktaš je slavio sa 90:84 (28:15, 20:20, 21:28, 21:21) u 22. kolu Superlige.

To je Orlovima bila 17. pobeda u ovom takmičenju i oni su se učvrstili >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na trećoj poziciji na tabeli, iza Fenerbahčea i Efesa.

Utakmica je pala u senku prekida koji se desio minut i po pre kraja i to pri vođstvu Bešiktaša od 85:77. Navijači domaćih su prvo krenuli sa vređanjem sudija, a onda su na teren poleteli i sitni predmeti.

Arbitri su odlučili da prekinu utakmicu kako bi se cela situacija smirila i duel ipak priveo kraju na koliko-toliko normalan način.

Trojkom Gulera odmah posle prekida Galatasaraj je prišao na minus pet (85:80), ali je na isti način uzvratio Majkl Tompson i praktično odbranio pobedu Bešiktaša.

Erl Klark je dao 24 poena za Bešiktaš, a Tompson je na to dodao još 21 poen. Srpski centar Vladimir Štimac u trijumfu domaćih učestvovao je sa 12 poena. Kod Galatasaraja je najbolji strelac bio još jedan Srbin, Vladimir Micov sa 18 poena.



(FOTO: Youtube printscreen)
Pogledaj vesti o: Turska,   Košarka,   Incident

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TBL - Štimac i Bešiktaš slave pobedu, Micov odličan

Izvor: Sportske.net, 20.Mar.2017

Košarkaši Bešiktaša savladali su Galatasaraj u derbiju Istanbula i zadržali korak za vodećim Fenerbahčeom i Anadolu Efesom...Poslednja utakmica 22. kola turske košarkaške lige (TBL) odigrana je u ponedeljak uveče, a sastali su se gradski rivali, ekipe Bešiktaša i Galatasaraja...Istanbulski...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.