Hamšika pukle emocije: Ja sam Napolijev ratnik! Ne treba mi klauzula da bih bio vezan za klub

Izvor: MozzartSport.com, 08.Dec.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamšika pukle emocije: Ja sam Napolijev ratnik! Ne treba mi klauzula da bih bio vezan za klub

"Pre pet godina me je želeo Milan, prošle godine Juventus. Na kraju se ništa nije desilo jer samo o jednoj stvari - Napoliju"

Od trenutka kada se vratio u vrh italijanskog fudbala mnogi igrači dolazili su i odlazili iz Napolija. Od Edinsona Kavanija, preko Ezekijela Lavecija i Fabija Kvaraljele, do Gonzala Iguaina. I Napoli je na njima zaradio blizu 200.000.000 evra. Međutim, neke stvari novac ne može da kupi, a to „nešto uzvišeno“ je sa Napolijem ostvario >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << samo - Marek Hamšik.

Otkako je pre devet i po godina razdužio Brešinu opremu i za 5.500.000 evra stigao podno Vezuva Hamšik je odigrao preko 400 utakmica, postao kapiten Napolitanaca, a u međuvremenu odbio i mnoge unosne ponude koje bi mu donele još i veći finansijski mir.

Takva vrsta povezanosti retka je u modernom fudbalu. Ali, Hamšik ne žali zbog toga što je veran timu sa stadiona San Paolo.

"Ja sam Napolijev ratnik. Nisu mi potrebne nikakve klauzule kako bih osećao povezanost sa klubom. Volim ovaj grad, nikad ne bih mogao da ga napustim. Ovde jedan trofej vredi kao deset na nekom drugom mestu", kaže slovački vezista.

Tokom godina Hamšik je odbijao uporne napade čelnika Reala, Čelsija, Mančester Sitija, Mančester junajteda, Bajerna, Pari Sen Žermena, Juventusa i Milana, samo kako bi ostao u klubu koji voli.

„Pre pet godina me je želeo Milan, prošle godine Juventus. Na kraju se ništa nije desilo jer samo o jednoj stvari - Napoliju. Ovde me ljudi vole, svi misle najbolje o meni. Osetio sam da me i trener i predsednik žele. Takva je i atmosfera u svlačionici, fantastična. Presrećan sam što sa ovde i taj osećaj ne bih menjao ni za šta“.

Međutim, takav odnos prema Napolijevom dresu nisu imali Edinson Kavani i Gonzalo Iguain...

„Ne mogu da ih osuđujem, svako radi ono što misli da je ispravno. Ja više želim da ostanem ovde, borim se i pobeđujem u dresu Napolija“.

Nesumnjivo jednoj od legendi Napolija sada nedostaje samo devet golova kako bi sustigao Dijega Maradonu na večnoj listi klupskih strelaca.

„Stvarno? Nisam znao za taj podatak, ali Dijego Maradona će zauvek ostati broj jedan u ovom klubu. Ali, biti iza njega nije tako loša stvar, zar ne? Ako budem osvojio neki pehar sa klubom, možda ću uspeti malo da mu se približim“, kaže Hamšik.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.