Hamilton se ne predaje, Britanac najbrži u Ostinu

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamilton se ne predaje, Britanac najbrži u Ostinu

Još uvek aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton osvojio je trku voženu u Ostinu za Veliku nagradu SAD pošto je iza sebe ostavio klupskog kolegu iz Mercedesa Nika Rozberga.

Trijumf Britanca označio je i nastavak trke za šampionski tron špšto su do kraja sezone ostale još tri trke, a razlika između dva vozača je 26 bodova u korist Nemca.

Treće mesto u Americi osvojio je Danijel Rikardo u Red Bulu, a iza njega su se poređali Sebastijan Fetel (Fereri), Fernando >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Alonso (Meklaren), Karlos Sains (Toro Roso), Felipe Masa (Vilijams), Serhio Perez(Fors Indija), Dženson Baton (Meklaren), Roman Grožan (Has)...

Rozberg sada na svom kontu ima 331 bod i jedini konkurent za titulu mu je Hamilton sa 305 poena pošto trećeplasirani Rikardo ni teoretski ne može da ga stigne jer ima 227 bodova.

U konkurenciji konstruktora Mercedes je ubedljivo prvi sa 636 bodova, ispred Red Bula koji ima 392 i Ferarija sa 347 poena.

Sledeća trka na programu je već sledeće nedelje i voziće se za Veliku nagradu Meksika. Do kraja šampionata ostaju još trke u Brazilu (13. novembar) i Abu Dabiju (27. novembar).

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.