Gutijerez otkrio da boluje od raka

Izvor: RTS, 21.Sep.2014, 06:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gutijerez otkrio da boluje od raka

Fudbaler Njukasla Argentinac Jonas Gutijerez otkrio je javnosti da boluje od raka testisa. Namera mu je da skrene pažnju javnosti kako bi pružio podršku i pomoć svima koji se suočavaju sa teškom bolešću.

Gostujući na argentinskoj televiziji "Tik sports", Gutijerez se prisetio agonije kroz koju je pre godinu dana prošao kada je saznao dijagnozu.

"Kada su mi rekli da imam rak, otišao sam kući u suzama. Ovo je najteža utakmica koju sam ikada igrao. Tek kad ti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se dogodi neki problem, počneš da razmišljaš o tome. Odlučio sam da otkrijem javnosti, jer ovo je težak trenutak za mene, a mogao bi nekome da pomogne", rekao je Gutijerez.

On je prošle godine morao da ide na operaciju i sada prima hemoterapiju.

"U maju sam osetio snažne bolove u testisima i posle pogrešne dijagnoze, na ultrazvuku su mi pronašli tumor. Vratio sam se u Argentinu i platio troškove lečenja uprkos tome što imam ugovor sa Njukaslom. Novac nije bitan, već zdravlje", rekao je Gutijerez.

Bivši fudbaler Veleza i Majorke dodao je da su mu Gabrijel Hajnce i Fabrisio Koločini dosta pomogli nakon što je otkrio da ima rak testisa.

"Hajnce mi je dao snagu. Posle sam rekao Laveciju, Demikelisu i Koločiniju sa kojim sam veoma blizak. Igrali smo zajedno u Njukaslu šest godina i on me često zove. Postao je skoro član moje porodice", dodao je Gutijerez.

Gutijerez je za Njukasl odigrao 194 utakmice i postigao 11 golova. Ljubimac navijača postao je jer je bio deo tima koji je 2010. godine osvojio Čempionšip i izborio povratak u Premijer ligu.

Dres reprezentacije Argentine oblačio je 22 puta, uz jedan postignuti gol.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.