Grof Božović: Ključ uspeha - prva utakmica!

Izvor: Mondo, 25.Jul.2016, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Grof" Božović: Ključ uspeha - prva utakmica!

"Meč u Razgradu bitniji od onog u Beogradu za sedam dana", tvrdi trener Božović. Ibanjez je već igrao protiv Ludogoreca i zna kako se protiv bugarskog prvaka izlazi na kraj.

Prolaz u plej-of za Ligu šampiona za Crvenu zvezdu značio bi veliki povratak na evro scenu. U slučaju da šampion Srbije eliminiše bugarski Ludogorec obezbedio bi najmanje mesto u Ligi Evrope i rasterećen dočekao okršaje za stepenik više - ulazak u Ligu šampiona.

Za to je potrebno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << crveno-beli u dva meča budu bolji od ekipe iz Razgrada, kluba u čijoj su debeloj senci poslednjih godina sofijski velikani - CSKA i Levski. A, ni uspesi u Evropi nisu izostali.

Prvi deo ispita Zvezda će imati u utorak na Ludogorec areni. Za trenera beogradskog sastava mnogo toga će zavisiti od prvih 90 minuta dvomeča dva šampiona.

"Ova utakmica nam je važnija od one u Beogradu. Ako bismo sada ostvarili dobar rezultat, bilo bi nam mnogo lakše u revanšu. Pokušaćemo da uradimo sve što možemo da ostvarimo dobar rezultat, ali i ako ne uspemo, život ide dalje. Posle ove utakmice imamo Metalac, pa revanš i život se nastavlja...", rekao je Miodrag Božović na zvaničnoj konferenciji za medije dan pred utakmicu.

Koji je zadatak Crvene zvezde, pitala je bugarska novinarka.

"Zadatak je da pokušamo da pobedimo u utorak", odgovorio je Božović.

Kako će igrati Crvena zvezda u utorak, nadovezala se koleginica.

"Nadam se dobro", odgovorio je Božović u svom stilu.

Potom se iskusni stručnjak osvrnuo na izjave domaćeg trenera, Georgija Dermandžijeva.

"Zahvalio bih se kolegi koji je pohvalno govorio o Crvenoj zvezdi. Imate dve stvari, veliki klub, a da biste imali i veliku ekipu, potrebno je da prođe vreme. Nama je potrebno još malo. Ukazala nam se šansa i pokušaćemo da je iskoristimo".

Posle revanš utakmice drugog kola sa Valetom, UEFA je kaznila Crvenu zvezdu 100.000 evra zbog upaljene baklje i uvredljivih parola i skandiranja na račun Evropske fudbalske federacije, a pominje se i da bi crveno-beli mogli mnogo drastičnije da budu kažnjeni.

"Te priče ne utiču na tim, ali se nadam da se neće ostvariti, iako ima onih koji bi to voleli", konstatovao je Božović.

Pored šefa stručnog štaba Crvene zvezde, novinarima se obratio i Luis Ibanjez. Argentinac je jedan od retkih u ovom sastavu crveno-belih koji ima iskustva igranja u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

U dresu zagrebačkog Dinama već je imao uspeha protiv Ludogoreca...

"Upoznat sam sa ekipom Ludogoreca, jako dugo su zajedno, ali naša očekivanja su uvek najviša, bez obzira što igramo u gostima. Pre četiri godine sam igrao protiv njih. Nije se mnogo toga promenilo od tad, i dalje igraju brzo. Biće nam teško i ovde i kod kuće", naveo je Ibanjez.

Želja Argentinca je da Zvezdu sa saigračima vrati u odabrano evropsko društvo.

"Ova utakmica je jako važna jer imamo priliku da vratimo Zvezdu tamo gde joj je mesto. Nadam se da ćemo i uspeti", podvukao je popularni Lučo.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.