Grmi u grupi smrti: Gutijerezovo remek delo u 93. minutu za katarzu u Meksiku! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 03.Jun.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grmi u grupi smrti: Gutijerezovo remek delo u 93. minutu za katarzu u Meksiku! (VIDEO)

Urugvaj posle pobede nad Srbijom izgubio u duelu sa Sombrerosima. Portugalija već u osmini finala posle rapsodije proiv Katara i makazica maestralnog Iva Rodrigeza

Jasno je već sada – prštaće u poslednjem kolu Grupe D na Mundijalitu na Novom Zelandu! Meksiko, pred početak turnira po mnogima prvi favorit u “grupi smrti“, uspeo je da se oporavi posle početnog poraza od Malija i zahvaljujući projektilu Kevina Gutijereza duboko u sudijskoj nadoknadi savlada Urugvaj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa 2:1 (0:0).

Prvi gol za Meksiko bio je delo Irvinga Lozana, koji se u 71. minutu okoristio kardinalnom greškom poslednje linije Urusa, preciznije Maurisija Lemosa, ali je Matijas Suarez, ne mešati sa saigračem Aleksandra Mitrovića iz Anderlehta, u 83. minutu prvi natrčao na odbitak posle parade Hozea Gonzalesa  i izjednačio rezultat.

Činilo se tada da su Urugvajci jednom nogom već u nokaut fazi takmičenja, ali se situacija dramatično preokrenula u sudijskoj nadoknadi posle jednog prilično neopreznog starta Erika Kabaka. Ne toliko zbog drugog žutog kartona, već zbog mesta na kojem je skrivio prekršaj. Po sredini terena na 17 metara od gola Gastona Guručeage.

Gutijerez, saigrač svetski popularnog Ronaldinja iz meksičkog Keretara, očigledno je pokupio neke cake od starijeg kolege. Smireno je, kao da je u pitanju školski turnir, prebacio živi zid, lopta se o prečku obila u gol. Guručeaga je paradom samo ulepšao majstoriju 20-godišnjeg defanzivca. Pomoći mu nije bilo.



U Grupi C Portugalija se igralao sa Katarom i zahvaljujući pobedi od 4:0 (2:0) već osigurao mesto u osmini finala Mundijalita. Zvezda dana bio je Ivo Rodrigez, očigledno nova zlatna koka Porta, koji je namestio jedan i postigao dva. Ovaj jedan zavrteće se na TV špicama pošto je pao posle spektakularnih makazica 20-godišnjeg krilnog fudbalera.

Mrežu Katara tresli su i Andre Silva i Žoao Vigario, pa je jasno da su se moćni Portugalci sa gol razlikom 7:0 iz prva dva meča već samoproglasili za jedne od favorita za najviši plasman.

Katar teško da će videti nokaut fazu takmičenja, mada bi eventualno mogla da ga spase pobeda nad Senegalom u subotnjem okršaju.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.