Grizman junak Atletika, slavio Viljareal

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2017, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grizman junak Atletika, slavio Viljareal

Fudbaleri Atletiko Madrida jedva su savladali Espanjol na gostovanju, u poslednjoj subotnjoj utakmici 33. kola španske Primere.

Atletiko se mučio u Kornelja de Ljobregatu, ali je uspeo da slavi minimalnim rezultatom (0:1), a strelac jedinog gola bio je Antoan Grizman u 73. minutu.

Grizman je na drugoj stativi sačekao odbitak posle udarca Saula Njigesa i iz prve zatresao mrežu Dijega Lopesa.

Na početku utakmice Lopes je spasao mrežu posle udarca Njigesa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok je Kevin Gameiro neposredno pre gola Grizmana propustio dobru priliku. Usledio je već opisan pogodak Francuza, a onda je Leo Baptistao promašio zlatnu šansu da ekspresno izjednači.

Ipak, četa Dijega Simeonea je stigla do trijumfa, pa sada ima 68 bodova, četiri manje i utakmicu više od drugoplasirane Barselone. Espanjol je na devetoj poziciji sa 49 bodova.

Fudbaleri Viljareala pobedili su Leganes na svom stadionu sa 2:1, najviše zahvaljujući napadaču Sedriku Bakambuu.

'Žuta podmornica' je vodila od 68. minuta pogotkom ovog napadača, ali je Leganes izjednačio u finišu preko Gerera.

Bakambu je u drugom minutu nadoknade vremena dao novi gol i doneo pobedu Viljarealu.

Viljareal je peti na tabeli sa 57 bodova, osam manje od četvrtoplasirane Sevilje, a četiri više od Atletik Bilbaa, uz utakmicu više.

Leganes je 17. na tabeli španskog prvenstva sa 27 bodova, pet više uz utakmicu više od Sporting Hihona, koji je u zoni ispadanja.

Srpski reprezentativac Antonio Rukavina bio je na klupi Viljareala.

U jedinoj preostaloj utakmici Osasuna i Sporting Hihon remizirali su 2:2, a naš Goran Čaušić proveo je svih 90 minuta na terenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.