Gran Kanariji kapitalna prednost

Izvor: MVP.rs, 02.Apr.2015, 00:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gran Kanariji kapitalna prednost

Odigrane su prve utakmice polufinala Evrokupa.

Kraj sezone se polako bliži, a, od evropskih takmičenja, ekspresnom brzinom se do finiša stiglo u Evrokupu, jer su u sredu odigrane prve dve utakmice polufinala tog takmičenja. Među četiri najbolje ekipe drugog najboljeg evropskog klupskog takmičenja su se našle dve ruske, španska i jedna turska.

Prvi meč je odigran u Kazanju, gde su se sastali Uniks i sjajna Gran Kanarija, koja je pred revanš odnela ubedljivu >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << pobedu rezultatom 83:70 i tako našla nadomak plasmana u finale. Ipak, nikada ne bi trebalo potceniti Uniks, koji je i u četvrtfinalu protiv Lokomotive Kubanj imao rezultatski deficit u prvom duelu (minus devet), pa je uspeo da ga nadoknadi i prođe dalje.

Najbolji na utakmici je bio sjajni Valter Tavares. Gorostasni centar je upisao dabl-dabl učinak od 12 poena (5/6 za dva i 2/3 sa penala) i 11 skokova, a imao je i četiri asistencije, za indeks korisnosti od 30. Pratio ga je Tomas Beljas sa po devet poena i dodavanja, a imao je i po četiri uhvaćene i izgubljene lopte. Kod domaćina se istakao Sergej Bikov sa 17 poena i sedam asistencija, dok je Kurtis Džerels postigao 15 poena. Trebalo bi spomenuti da je Uniks ponovo bio oslabljen za povređenog Kit Lengforda.

Banvit je kod kuće u svom prvom meču minimalnom prednošću savladao Himki (83:82). Kod domaćina su se istakli Erl Roulend sa 21 poenom i pet dodavanja, te Čak Dejvis sa 15 poena i po tri skoka i asistencije. Kod Rusa je odličan bio Tajris Rajs sa 22 poena i sedam asistencija, dok je Džejms Ogastin učestvovao sa 11 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Revanš mečevi će biti odigrani u sredu, 8. aprila.

Rezultati:

Uniks - Gran Kanarija 70:83

Banvit - Himki 83:82

(foto: HerbalifeGranCanaria / Twitter)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.