Gradske vlasti Valjeva ugostile delegaciju Košarkaškog kluba Zadar

Izvor: Sportal.rs, 20.Dec.2014, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradske vlasti Valjeva ugostile delegaciju Košarkaškog kluba Zadar

Zamenik gradonačelnika Valjeva Žarko Kovač primio je u subotu delegaciju Košarkaškog kluba Zadar, koji će istog dana u okviru ABA lige odigrati utakmicu 13. kola sa domaćim Metalcem, prenosi Beta.

Goste su predvodili sportski direktor Branko Skroče i trener Ante Nazor, a iz "zlatne generacije" Metalca prisustvovao je Vojislav Kecojević.

Kovač i Skroče složili su se u oceni, aludirajući na ratne 1990-te i raspad SFRJ, da je "lakše rasturati nego ponovo graditi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << i podsetili da su Valjevo i Zadar nekada bili zbratimljeni gradovi.

Skroče je dodao kako su Zadrani od sinoć, kada su doputovali, naišli na gostoprimstvo na svakom koraku. Duel dva tima prvi njihov posle 35 godina. Metalac je u Prvoj saveznoj ligi Jugoslavije igrao od 1973. do 1979. godine.

Vojislav Kecojević je podsetio da je Metalac, u novembru 1973, prvu prvoligašku utakmicu na svom parketu odigrao sa Zadranima i izgubio.

- Izgubili jesmo, obrukali se nismo. Bili smo počastvovani time da smo se suprotstavili asovima poput Đerđe, Ćosića, Marcelića, Ostarčevića, Perinčića, Skroče - kazao je Kecojević.

Poslednji prvoligaški susret dva kluba igran je u Zadru, u novembru 1979, koji su takođe dobili Zadrani. Metalac je nekoliko puta dobio u Valjevu, a jednom i u gostima, ali je Zadar tada bio domaćin u Šibeniku.

Uz razmenu prigodnih poklona, Zadrani i Valjevci poželeli su da utakmica dva kluba od 21.00 sat preotekne u sportskoj atmosferi, kakve su bile i sve ranije, a neka "pobedi bolji".

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.