Gol od 200.000.000 evra za povratak Hala u Premijer ligu! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gol od 200.000.000 evra za povratak Hala u Premijer ligu! (VIDEO)

Sjajni tim Stiva Brusa zasluženo savladao Šefild Venzdej (1:0) prelepim golom Mohameda Dijamea

Posle samo godinu dana Hal Siti se vratio u Premijer ligu. Potpuno zasluženo!

Tigrovi Stiva Brusa nadigrali su Šefild Venzdej u finalu plej-ofa na Vembliju, a za to što je meč završen samo minimalnom pobedom od 1:0 sami su krivi, jer su promašili gomilu izglednih prilika.

Blistao je danas na golu Sova Kirijan Vestvud, koji je branio kao lud. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Imao je i sreće u odsudnim momentima kada je Hal promašivao mrežu iz nemogućih pozicija, ali zaista ništa nije mogao u tom odlučujućem 72. minutu. Fenomenalni Mohamed Dijame je, posle serije promašaja saigrača, dohvatio loptu, raspalio sa nekih 25 metara desnicom i prelepim udarcem matirao Sove za veliki trijumf.

Bio je to udarac vredan čak 200.000.000 evra, ali i što je mnogo važnije dovoljan za plasman Hala u Premijer ligu posle sezone koju su igrači Stiva Brusa proveli u Čempionšipu. Igrali su dobro tokom cele godine, stvarno su i danas nadigrali Šefild Venzdej, koji je, uprkos sjajnoj podršci navijača bio bled i neprepoznatljiv. Od početka pa do kraja meča Hal je dominirao, stvarao šanse i na kraju je nagrađen za bolju igru zasluženim trijumfom.

Posle vođstva rivala, menadžer Sova Karlos Karvahal je probao da izmenama razdrma igru Venzdeja, ubacio je napadače Nuhijua i Žoaoa, ali osim raspoloženog Forestijerija koji danas nije mogao sam, niko u redovima plavo-belih iz Jorkšira nije oduševio. I možda je baš zato 16-godišnji san njihovih navijača danas uništen, a pitanje je da li će dogodine Sove imati sličnu priliku...

Mogao je Šefild da dođe do izjednačenja, nije bilo lako Tigorvima u nadoknadi vremena, ali su se odbranili i zabeležili važan trijumf. Njihov menadžer Stiv Brus pokazao je po ko zna koji put do sada da je majstor za baraž i da je bez premca kada je potrebno uvesti tim u elitni rang engleskog fudbala. Ovo mu je bio četvrti plasman kroz baraž, dva puta je to izveo sa Birmingemom (2002 i 2007) i dva puta Halom (2013 i 2016).

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Tigrovi" se vratili u Premijer ligu! (video)

Izvor: Sportske.net, 28.Maj.2016

Poznat je i poslednji učesnik najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Engleskoj. To je Hal Siti, koji je u finalu plej-ofa Čempionšipa na 'Vembliju' savladao Šefild Venzdej zahvaljujući evrogolu Senegalca Diamea...Hal je bio bolji i konkretniji rival i sasvim zasluženo izborio promociju...Škotski...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.