Galata nadomak cilja, Olimpijakos posustao

Izvor: Mondo, 18.Dec.2014, 21:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galata nadomak cilja, Olimpijakos posustao

U toku su mečevi koji odlučuju o tome ko će zauzeti četvrto mesto i plasirati se u Top 16 iz Zvezdine grupe.

Foto: MN Press

Ime poslednjeg učesnika Top 16 faze Evrolige iz D grupe biće određeno ishodom utakmice Galatasaraj - Olimpijakos.

Turski tim ušao je u poslednje kolo sa skorom 3-6 i šansom da ode dalje ako pobedi Olimpijakos, a Neptunas (4-5) izgubi u Valensiji.

Drugi deo uslova mogao se smatrati ispunjenim već na poluvremenu, pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je tim Vladimira Lučića i Nemanje Nedovića stekao 21 poen prednosti (52:31). Početkom četvrte četvrtine rezultat je bio 85:50.

Galatasaraj je odlično počeo meč pred praznim tribinama, vođstvom od 11:0, ali je Olimpijakos brzo uhvatio priključak i otišao na odmor sa "plus dva" (36:38).

Izjednačena borba vođena je do sredine treće deonice (51:50), kada je Met Lodžeski ubacio trojku. Ispostavilo se da su Olimpijakos neće poentirati gotovo pet minuta i domaćin je u poslednju četvrtinu ušao sa vođstvom 57:50.

Martinas Pocius potom je "vezao" dve trojke i povisio na 63:52.

Drugo mesto u grupi pripašće pobedniku meča Crvena zvezda Telekom - Laboral Kuća (petak, 19.00) i taj tim će u Top 16 voditi borbu sa Galatasarajem ili Neptunasom, Makabijem i Panatinaikosom, od timova koji su već definisali svoj konačan plasman u prvoj fazi.

Poraženi, trećeplasirani, naći će se u grupi sa Olimpijakosom, CSKA, Emporio Armanijem...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.