GRUPA H: Hrvati da slave Florencija i Pelea! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2015, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA H: Hrvati da slave Florencija i Pelea! (VIDEO)

Zahvaljujući preokretu u Rimu naše komšije idu direktno na Evropsko prvenstvo, Norveška mora u baraž

Sve do petnaestak minuta pre kraja utakmice na rimskom Olimpiku Norveška je u svom džepu imala vođstvo protiv Italije, prvo mesto u grupi H i direktan plasman na Evropski šampionat, a onda se sve odjednom izokrenulo za manje od deset minuta! Italijani su preokrenuli na 2:1, zadržali lidersku poziciju i tako obradovali i Hrvate, koji će posle trijumfa na Malti direktno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na EP, dok će Norveška morati u baraž.

Norvežanima čak ni bod u Rimu nije ništa značio jer bi u tom slučaju imali jednak broj bodova kao Vatreni, a u međusobnom duelu naše komšije su bile uspešnije.

Silno motivisana Norveška povela je protiv Italijana pogotkom Tetija u 23. minutu igre nakon dobrog ubacivanja sa više od 40 metara iskosa. U prvi mah izgledalo je da je u pitanju ofsajd, pošto se Soderlund - delovalo je da je on asistentu trenutku centaršuta našao iza odbrane, ali ponovljeni snimak pokazao je da je lopta zapravo pogodila Kjelinija i odbila se na ivicu šesnaesterca gde ju je sačekao Teti i kao iz topa opalio za 0:1.



Italijani su nisu odustajali od svoje igre. Naizgled sporo, na momente čak je izgledalo i ne previše zainteresovano, držali su loptu u svom posedu, međutim, pravih akcija i šansi nije bilo. Za to vreme Hrvati su uspeli da povedu protiv Malte preko Ivana Perišića, ali slaba je to vajda bila za Vatrene, s obzirom na rezultat u Rimu.

I tako sve do 73. minuta ništa se nije menjalo ni na jednom od ova dva terena, da bi onda Alesandro Florenci uz obilatu pomoć svog nespretnog čuvara doneo veliku radost Italijanima. Centrirao je rezervista Đovinko, jedan defanzivac Norvežana užasno reagovao i praktično poklonio loptu prvotimcu Rome, kome nije bilo teško da poravna na 1:1. U tom trenutku radost i na klupi Hrvata na Malti, gde je i dalje bilo 0:1.



I onda osam minuta pre kraja Graciano Pele otklanja sve dileme. Florenci je ovoga puta bio sjajan paker - 2:1 i potpuni preokret. Tada su Hrvati mogli da odahnu, preostalo im je samo da zadrže svoje prednost, što su na kraju i učinili. Italija prva, Hrvatska druga, Norveška ipak treća. Prva dva tima putuju na EP u Francusku, Norveška čeka rivala u baražu kog će dobiti na žrebu 18. oktobra u Nionu.

U trećem susretu ove grupe koji nije imao nikakav značk Bugari su savladali Azerbejdžan Roberta Prosinečkog sa 2:0.



GRUPA H - 10. KOLO

Italija - Norveška 2:1 (0:1)

/Florenci 73, Pele 82 - Teti 23/

Malta - Hrvatska 0:1 (0:1)

/Perišić 25/

Bugarska - Azerbejdžan 2:0 (1:0)

/Aleksandrov 20, Rangelov 56/

Konačna tabela: Italija 24, Hrvatska 20, Norveška 19, Bugarska 11, Azerbejdžan 6, Malta 2.

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Grupa H - Hrvati "preživeli", Norveška u baražu

Izvor: Sportske.net, 13.Okt.2015

Velika neizvesnost vladala je u grupi "H" sve do završnice večerašnjih mečeva u Rimu i na Malti ali su na kraju Italijani i Hrvati obezbedili direktan plasman na EURO, dok će Norveška svoju šansu tražiti u bražu...Mnogo uzbuđenja viđeno je na poslednje tri utakmice kvalifikacione grupe "H"...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.