GRUPA B: Medunjanin i balkanski Kerol doneli Bosni trijumf na Rajskom ostrvu i plasman u baraž (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 13.Okt.2015, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA B: Medunjanin i balkanski Kerol doneli Bosni trijumf na Rajskom ostrvu i plasman u baraž (VIDEO)

Reprezentacija BiH slavila na Kipru sa 3:2, što joj je bilo dovoljno za osvajanje trećeg mesta u grupi

Fudbaleri Bosne i Hercegovine, posle prošlogišnjeg učešća na Mundijalu, imaće dobru priliku da se plasiraju i na prvenstvo Evrope. Izabranici Mehmeda Baždarevića pobedili su večeras na Kipru domaću selekciju sa 3:2 u poslednjem kolu B grupe i osigurali treće mesto na tabeli.

Obilovao je meč u Nikoziji preokretima, vodili su Bosanci, pa je Kipar preokrenuo, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a onda je usledio završni udarac gostiju kojima je, doduše bio dovoljan i bod za treću poziciju.

Bez dileme navijači u zemlji naših zapadnih komšija slaviće sjajnog Harisa Medunjanina. Fudbaler španskog Deportiva dva puta je zatresao protivničku mrežu u 13. i 44. minutu.

Ipak, sve dileme otklonio je "balkanski Kerol“, Milan Đurić pogotkom u 67. minutu za konačnih 3:2 i trijumf gostujuće selekcije.

Kipranima je na ovom meču bio potreban trijumf kako bi preskočili BiH i otišli u baraž, a u 41. minutu kada je Nestoras Mitidis dao gol za preokret i vođstvo domaćih, delovalo je da to više nije samo san.

Ispostavilo se da Kiprani nisu imali ni snage, ni znanja za nešto više od toga. Nastavak je u potpunosti pripao bosansko-hercegovačkim fudbalerima.

Belgijanci su trijumfom u Briselu nad reprezentacijom Izraela od 3:1 potvrdili prvo mesto u grupi, a golove za Crvene đavole dali su Dris Mertens, Kevin de Brujne i Eden Azar.

I selekcija Velsa je od ranije bila siguran putnik na EP, a večeras je kod kuće bila bolja od Andore sa 2:0. Precizni su bili Aron Remzi i Geret Bejl.



Grupa B:

Belgija – Izrael 3:1 (0:0)

/Mertens 64, De Brujne 78, Azar 84 – Hemed 87/

Kipar – BiH 2:3(2:2)

/Haralambides 32, Mitidis 41 – Medunjanin 13, 44, Đurić 67/

Vels – Andora 2:0 (0:0)

/Remzi 50, Bejl 86/

Tabela: Belgija 23, Vels 21, BiH 17, Izrael 13, Kipar 12, Andora 0.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.