GRUPA A: Veliki je Vesli! Snajder u 93. doneo spasonosni bod Holanđanima i izjednačio veliki reprezentativni rekord (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Mar.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRUPA A: Veliki je Vesli! Snajder u 93. doneo spasonosni bod Holanđanima i izjednačio veliki reprezentativni rekord (VIDEO)

Demirel bedem na golu, veliki promašaji Narsinga i Viljemsa, debi Bas Dosta, Tore i Čalhanoglu zajedno na terenu

Holandija je imala nesrazmerno veliki broj fudbalskih legendi ako se pogleda velilična zemlje, ali samo je Edvin van der Sar odigrao više utakmica od Veslija Snajdera za Narandžaste, taj podatak i gol u 93. minutu protiv Turske za 1:1 (0:1) pokazuju koliko je vezista Galatasaraja značajan igrač u zemlji vetrenjača. Samo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Frank de Bur ima isti broj nastupa kao i on od svih igrača u polju.

Island i Češka su daleko ispred očekivanih favorita posle pet odigranih kola, a Holanđani su rizikovali da ostanu i bez plasmana u baraž pošto su bili blizu i trećem porazu u ovom ciklusu kvalifikacija te bi prvi put od 1984. godine mogli da propuste EP.

Uplašio ih je Burak Jilmaz golom u 37. minutu, kaznio je razuđenost odbrane Narandžastih i posle inteligentne asistencije Volkana Šena zakucao loptu iza Jaspera Silesena. Terenska inicijativa posed lopte od 76 odsto i 259 pasova više nije donelo nikakvu korist domaćinima. Mada Hidink nije mogao da raučna na Robina van Persija i Arjena Robena.

Amsterdam Arena je tek u drugom poluvremenu probudila domaće fudbalere, a već u 54. minutu je Lusijano Narsing propustio možda i najbolju priliku na meču pošto je brzopleto regovao i promašio čitav gol. Krivica za osvajanje samo boda ide na njegov račun, ali je deli sa klupskim saigračom Džetrom Viljemsom pošto je on u 79. minutu promašio možda i izgledniju priliku. Holandiji nije pomogao ni debi Basa Dosta, jednog od najboljih napadača u Evropi ove godine.

Selektor gostiju Fatih Terim je ipak srećan što je imao raspoloženog Volkana Demirela na golu te su ozbiljni pokušaji Holanđani zaustavljani na gol liniji lavovskim intervencijama. U Turskoj će se ipak više pričati o momentu u 61. minutu kada su ulaskom Hakana Čalhanoglua na teren on i Gokan Tore prvi put zaigrali zajedno otkako je igrač Bešiktaša pretio vezisti Bajera pištoljem 2013. godine.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.