GOŠĆE BLICA Ovacije za evropske šampionke: Srbija se ponosi vama /FOTO/

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOŠĆE "BLICA" Ovacije za evropske šampionke: Srbija se ponosi vama /FOTO/

Zlatom i osmesima naše kraljice obasjale su u utorak redakciju “Blica”. Aplauzi su se nizali prilikom ulaska svake igračice.

Predvođene Marinom Maljković, fantastičnim selektorom, i Draganom Đilasom, predsednikom Košarkaškog saveza Srbije, koji ima ogroman udeo u čudesnom uspehu, ulazile su redom u našu redakciju.

- Kako je Marina dobila najveće ovacije, veće nego nas pet cura zajedno - “žalila” se Ana Dabović, MVP šampionata.

Šampionke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su osvojile prvi pehar za Srbiju u istoriji i direktno se plasirale u Rio, a i pored umora bile su raspoložene za šalu, ćaskanje i stoni fudbal. Oduševljeno su čitale kako smo pisali o njima, iznenadili smo ih slikama sa balkona i postolja, kao i snimkom njihovog čuvenog đuskanja pre finala.

Jedna po jedna stizale su u „Blic“, jer su sve htele baš u našu redakciju. Prve su došle Sonja Petrović i Sara Krnjić, a zatim Jelena Milovanović i Kristina Topuzović, odnosno Tamara Radočaj i Tijana Ajduković.

Pričali smo i njihovim naslednicama, Aleksandri Crvendakić, Sanji Mandić i Dragani Stanković, koje su prošle pripreme sa A timom, a očekuje ih U20 Evropsko prvenstvo u Španiji (2-12. jul).

- Crvendakić će biti bolja igračica od mene - "ispalila" je Sonja Petrović, trostruka osvajačica Evrolige, a Sara Krnjić ju je utešila: - Da, da, sigurno će biti bolja.

Sara nam je otkrila i zašto neće u WNBA, iako ju je ekipa Vašington Mistiksa izabrala kao 35. pika na draftu 2011, tada kao 19-godišnjakinju.

- Jednostavno, ne vidim sebe tamo, u toj ligi, toj zemlji. Prosto sam se pronašla u Evropi. Nekome bi to možda bio san, za muškarce je to "ili-ili", životna odluka, ali moja odluka je ovakva, jer mi je takav i osećaj - rekla nam je centar naše reprezentacije.

Poslednje su došle sestre Milica i Ana Dabović, Dajana Butulija, Nevena Jovanić i Danijel Pejdž, jedina opravdano odustva bila je Saša Čađo zbog odmora na Kubi. Nevena je imala dupli razlog za slavlje, jer je evropsku titulu u Beogradu proslavila na 25. rođendan, a prisetila se i dočeka na balkonu.

- Nisam verovala da će biti onakav doček, sve je ovo jedan veliki san. Svesna sam postala tek po izlasku na balkon, pokušavala sam da zadržim emocije. Nisam mogla da izbrojim sve ljude, stigla sam do pola i onda odustala (smeh). To je bilo nešto predivno, neprevaziđeno, san svakog sportiste. Nije ni čudo što kažu da se dogodi jednom ili nijednom u životu - priznaje popularna Neca.

Plej Tamara Radočaj još se navikava na popularnost i euforiju.

- Nisam mogla sve da skockam u glavi i tek kad smo ušle u Beograd onda smo videle koliko je ljudi izašlo na ulice, koliko nas uopšte prate i onda nam se ređao šok za šokom. Jednostavno, nadale smo se da će biti toliko ljudi. Nadam se da ova euforija neće biti samo sedam dana već da će potrajati, jer smo podigle nivo ženskog sporta. Nekoliko puta je bilo rizično da "ispadnemo" iz autobusa, ponesete atmosfera i bilo je dva-tri puta sagni se-sedi. Kada sam izašla na balkon, kao prva sam probila led, htela sam i da zaplačem i da se smejem, baš pomešane emocije.

Ispratili smo ih sa porukom da se što pre vidimo sa novim trofejom.

Marina Maljković: Hvala „Blicu“

Kolika je zasluga košarkašica za istorijski uspeh, toliki doprinos je dala i Marina Maljković, koja ih je maestralno vodila do krova Evrope.

- Prelep je osećaj što sam u vašoj kući uzela „Blic“ u ruke i oduševilo me je koliko je strana posvećeno ženskoj košarci, a onda i interesantne stvari o meni, o kojima drugi nisu pisali. Vi ste nas pratili od početka, bili ste uz nas na ispraćaju i u Budimpešti, i zato smo došli da vam zahvalimo za svu pažnju, da vam donesemo pehar i medalje, kao i da zajedno podelimo veliku sreću.

Nekada su i one bile ispod balkona

Sada se Srbija klanjala njima, ali su i naše košarkašice do skora bile ispod čuvenog šampionskog balkona, pozdravljajući sportiste kojima se dive.

- Ja sam bila na jednom dočeku vaterpolista - rekla je Sara Krnjić.

- A ja sam prošle godine dočekivala košarkaše, posle srebra na Svetskom prvenstvu - rekla je Sonja Petrović, dodajući uz osmeh: - Tad me niko nije znao, a sad... Sad moram da se naviknem na ovu popularnost.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.