Fudbalski savez Holandije osudio navijače Ajaksa, De Bur se pridružio

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fudbalski savez Holandije osudio navijače Ajaksa, De Bur se pridružio

Predsednik Fudbalskog saveza Holandije Bert Van Ostven rekao je da će navijači Ajaksa biti kažnjeni zbog incidenata koje su izazvali na utakmici finala Kupa protiv Cvolea.

"Potpuno neprihvatljiv incident. Događaji koji su obeležili sam početak utakmice su krajnje razočaravajući. Savez će raditi sa klubovima i predstavnicima vlasti, kako bismo svi zajedno pokušali da pronađemo i kaznimo počinioce", rekao je Van Ostven, a prenose britanski mediji.

Utakmica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << finala Kupa Holandije između Ajaksa i Cvolea prekinuta je posle pet minuta, zbog dimnih bombi i baklji koje su navijači Ajaksa bacili na teren, i tako oštetili igralište i reklamne panoe.

Meč je nastavljen tek nakon pola sata, kada su vatrogasci uspeli da ugase požar na stadionu. Trener Ajaksa Frank De Bur nazvao je incidente "skandaloznim".

"Takvi ispadi nemaju veze sa fudbalom. Mi smo želeli da pružimo maksimum na terenu, i pokažemo se u najboljem svetlu, a navijači su nas diskreditovali. U potpunosti osuđujem ovakav vandalski ispad", rekao je De Bur.

Cvole je u nedelju trijumfovao u finalu Kupa Holandije, pobedivši Ajaks sa 5:1.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ovo nema veze sa fudbalom"

Izvor: B92, 21.Apr.2014

Predsednik Fudbalskog saveza Holandije Bert Van Ostven rekao je da će navijači Ajaksa biti kažnjeni zbog incidenata na utakmici finala Kupa protiv Zvolea..."Potpuno neprihvatljiv incident. Događaji koji su obeležili sam početak utakmice su krajnje razočaravajući. Savez će raditi sa klubovima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.