Francuzi tesno savladali Nemce

Izvor: Sportske.net, 30.Avg.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi tesno savladali Nemce

U generalnoj probi pred Evrobasket aktuelni šamopion bio bolji od 'Pancera' u Kelnu.

'Legija' Vensana Kolea je prešla Rajnu da odigra svoj poslednji pripremni meč i uspela da izađe kao pobednik protiv Nemačke koju je bordilo preko 18 i po hiljada ljudi.

Nemci su bolje ušli u meč, na prvu pauzu ostišli sa šest poena viška, sačuvali je do poluvremena, ali su Francuzi zaigrali angažovanije u poslednej dve četvrtine, preokrenuli rezultat u svoju korist i na kraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << trijumfovali rezutatom 68:63.

Nando De Kolo je bio najefikasniji igrač utakmice sa 14 poena, dovicfreni kod pobednika bili su Antoan Dio (13 pts) i Mikael Želabal (12 pts), dok je u poraženom sastavu najistaknutiji pojedinac bio Dirk Novicki sa 10 poena i 7 skokova.

U isto vreme Belgija je demolirala Island sa 86:46.

Nemačka će biti domaćin grupe B na Evrobasketu u kojoj se nalazi i Srbija, 'Orlovi' će na megdan domaćinu u drugom kolu 6. septembra, a Islanu u trećem dva dana kasnije.

U 1/8 finala četiri prvoplasirane ekipe že se ukrstiti sa reprezentacijama iz A grupe ćije utakmice se igraju u Monpeleju i u kojoj je Francuska izraziti favorit.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

POBEDILI I FRANCUZI: Nando de Kolo srušio Nemce (VIDEO)

Izvor: HotSport.rs, 30.Avg.2015

Rivali Srbije ređaju pobede. Posle Španije, slavila je Francuska, koja je sa 68:63 savladala Nemačku.. . Trikolori su pobedu ostvarili u poslednjim trenucima meča, a nisu im zasmetali ni nemački navijači, njih oko 18.500.  Mikael Želabal sa 12 poena i Nando de Kolo sa 14, ali od toga pet u poslednjem...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.