Francuska delegacija u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska delegacija u Novom Sadu

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski zajedno je sa šefom Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijanom Dukić-Mijatović i šefom Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandrom Petrovićem primio u Gradskoj kući privredno-političku delegaciju iz francuske regije Val d'Oaz koja je u poseti Srbiji.

Šef Kabineta gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović je pozdravio goste iz Francuske i naglasio da će se, osim uspostavljanja političkih kontakata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << između Novog Sada i regije Val d'Oaz, na sastancima razmeniti i privredni kontakti između srpskih i francuskih kompanija, neposredno, kao i preko agencija, odnosno udruženja privrednika.

Član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski istakao je da je ovo treća poseta Razvojne agencije iz francuske regije Val d'Oaz koja ima osnovnu funkciju da povezuje francuske kompanije sa kompanijama širom sveta.

"Mi ovih dana predstavljamo gostima iz Francuske naš grad i kompanije koje u njemu posluju. Tim povodom juče smo održali nekoliko sastanaka i to u Slobodnoj carinskoj zoni, Luci Novi Sad, kao i u kompaniji Stilos grupa. Danas ćemo nakon sastanka u Gradskoj kući obići Regionalnu privrednu komoru, Univerzitet u Novom Sadu i nekoliko novosadskih preduzeća. Nadam se da će ova poseta francuske delegacije biti uspešna za dalju saradnju između naših i francuskih kompanija", rekao je mr Goran Sečujski.

Delegaciju koju predvodi gradonačelnik grada Angjen le Ben gospodin Filip Suer čine predstavnici velikih francuskih kompanija kao i predstavnici departmana Val d' Oaz.

"Cilj nam je da uspostavimo prijateljske i poslovne odnose sa Gradom Novim Sadom i da se upoznamo sa njegovim privrednim potencijalima. Razmatraćemo sve realne mogućnosti za investiciona ulaganja, a svakako ćemo nastaviti da produbljujemo istorijsko prijateljstvo koje postoji između Srbije i Francuske",  rekao je Filip Suer.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj prof. dr Marijana Dukić-Mijatović je na današnjem sastanku u Gradskoj kući gostima iz Francuske predstavila Grad Novi Sad kao sredinu sa povoljnim poslovnim okruženjem u kojoj se predano radi na sprovođenju jednog od priritetnih ciljeva, a to je razvoj privrede i stvaranje stabilnog okruženja za privlačenje potencijalnih investitora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.