Fiorentina konačno pobedila, Roma ubedljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2016, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiorentina konačno pobedila, Roma ubedljiva

Fudbaler Fiorentine Nikola Kalinić postigao je het-trik, a Federiko Bernandeski dodao je još dva gola za današnju pobedu njihove ekipe od 5:3 u gostima Kaljariju, u devetom kolu Serije A.

Fiorentina je tako konačno pobedila posle četiri utakmice bez trijumfa i prekinula seriju Kaljarija od tri pobede.

"Viola" se popela na 10. mesto, sa 12 bodova, jednim manje od svog današnjeg rivala.

Napoli je danas već u 31. minutu ostao bez Manola Gabijadinija, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je posle jednog duela nogom udario protivnika i dobio crveni karton, ali je i tako pobedio Krotone u gostima sa 2:1 i vratio se na treće mesto tabele.

Napoliju je ovo bila prva pobede posle dva poraza i sada ima 17 bodova, jedan više od Rome. Prvi je Juventus sa 21 bodom, dok drugi Milan ima 19.

Torino i Lacio odigrali su 2:2 u Torinu. Domaćin je poveo u 20. minutu golom Jaga Falkea, a izjednačenje je doneo sjajnim golom Čiro Imobile u 71, da bo preokret usledio u 85. minutu golom Alesandra Murđija, koji je posle kornera glavom smestio loptu u mrežu.

Kada je delovalo da će Rimljani osvojiti sva tri boda, dosuđen je penal za domaću ekipu u trećem minutu nadoknade. Jedanaesterac je sigurno izveo reprezentativac Srbije Adem Ljajić i doneo bod Torinu, koji je sada treći sa 15 bodova, koliko ima i Lacio, odnosno jedan manje od Rome.

Atalanta je kod kuće pobedila Inter 2:1 zahvaljujući penalu u 89. minutu i sada je na osmom mestu tabele. Interu je ovo treći uzastopni poraz.

U prvoj nedeljnoj utakmici, Udineze je pobedio Peskaru 3:1.

Remi Bolonje i Sasuola

Fudbaleri Bolonje i Sasuola odigrali su večeras nerešeno 1:1 u devetom kolu italijanske Serije A.

Bolonja je povela golom Simonea Verdija u 10. minutu, da bi Sasuolo pogotkom Alesandra Matrija u 86. stigao do izjednačenja.

Sasuolo zauzima deveto mesto sa 13 bodova, dok je Bolonja 13. sa 12.

Roma ubedljiva protiv Palerma

Fudbaleri Rome pobedili su večeras na svom terenu Palermo sa 4:1, u utakmici devetog kola italijanskog prvenstva i popeli se na drugo mesto na tabeli.

Roma je povela u 31. minutu golom Mohameda Salaha, a vođstvo je duplirao Leonardo Paredes u 52. minutu. Edin Džeko postigao je treći gol u 68. minutu, a jedini pogodak za goste postigao je Robin Kuajson u 80. minutu. Konačan rezultat postavio je Stefan El Šaravi u 82. minutu.

Rimski tim se posle druge uzastopne pobede popeo na drugo mesto na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i trećeplasirani Milan. Prvi je Juventus sa dva boda više.

Palermo je pretrpeo peti prvenstveni poraz, bez pobede je u poslednje tri utakmice i zauzima pretposlednje mesto na tabeli sa šest bodova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.