Filip Filipović najbolji vaterpolista sveta

Izvor: Beta, 24.Nov.2014, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filip Filipović najbolji vaterpolista sveta

BEOGRAD, 24. novembra 2014. (Beta) - Srpski vaterpolista Filip Filipović proglašen je u ponedeljak za najboljeg igrača sveta, u izboru Svetske plivačke federacije (FINA).

Filipović je drugi put proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta, posle 2011. godine. On je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu.

"Ovo priznanje došlo je kao potvrda dugogodišnjeg rada u klubu i reprezentaciji. Drugi put sam je osvojio, pa je značaj ovogodišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << nagrade veći. Nagradu vidim kao i svaku titulu, kao uspeh ekipe. Priznanje je i pokazatelj kakve saigrače imam pored sebe", rekao je Filipović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

"Zahvalan sam igračima što su uz mene i što zajedno uspevamo da budemo ispred vremena u kojem živimo. Zahvalio bih i trenerima koji su me uvek vraćali na pravi put i mojoj porodici, koja je neizostavna u formuli svakog uspeha", dodao je vaterpolista Pro Reka.

U izboru za najboljeg vaterpolistu sveta u 2014. godini, bila su još dvojica reprezentativaca Srbije - Gojko Pijetlović i Dušan Mandić, kao i madjarski igrači Deneš i Danijel Varga i Amerikanac Bonani.

Filipović je sa reprezentacijom osvojio četiri zlatne, srebrnu i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, zlatnu i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, kao i zlato i bronzu na Mediteranskim igrama.

Takodje, osvojio je i osam zlatnih i jednu bronzanu medalju u Svetskoj ligi, zatim dve zlatne medalje na Svetskom kupu i dve bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Filip Filipović najbolji vaterpolista na svetu

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2014

Srpski vaterpolista Filip Filipović proglašen je za najboljeg igrača sveta, u izboru Svetske plivačke federacije (FINA)...Filipović je drugi put proglašen za najboljeg vaterpolistu sveta, posle 2011. godine. On je ove godine sa reprezentacijom Srbije osvojio Evropsko prvenstvo i Svetsku ligu..."Ovo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.