Fidži potukao Mikroneziju sa 38:0 u fudbalu i postavio svetski rekord

Izvor: Blic, 05.Jul.2015, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fidži potukao Mikroneziju sa 38:0 u fudbalu i postavio svetski rekord

Fudbalska reprezentacija Fidžija potukla je danas reprezentaciju Federalnih država Mikronezije sa 38:0, što je svetski rekord u međunarodnom fudbalu, saopštili su organizatori Pacifičkih igara.

Fidži je još u prvom poluvremenu vodio sa 21:0, a njegov fudbaler Antonio Tuivuna sam je postigao deset pogodaka.

Organizatori su rekli da je rezultatom potučen rekord iz 2001. godine, kada je Australija pobedila Američku Samou sa 31:0 u kvalifikacijama područja Okeanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za svetsko prvenstvo 2002.

Nije, međutim, jasno da li će FIFA priznati rekord, jer u Pacifičkim igrama učestvuju igrači koji su mlađi od 23 godine, što je važilo i za meč Fidži - Mikronezija.

Inače, Mikronezija je već pretrpela jedan katastrofalan poraz u Pacifičkim igrama: njen prvi meč sa Tahitijem završio se neslavnim rezultatom od 30:0. U Pacifičkim igrama, koje se završavaju 18. jula, nadmeću se 24 reprezentacije, uglavnom ostrvskih zemalja sa Tihog okeana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.