Fener prepustio titulu Galati

Izvor: B92, 25.Maj.2015, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fener prepustio titulu Galati

Fudbaleri Galatasaraja novi su šampioni Turske, jer je Fenerbahče remizirao u pretposlednjem kolu i ostao na pet bodova od najvećeg rivala.

Fener je u meču sa drugim gradskim rivalom Bašakšehirom išao na sve ili ništa, što je domaćin istkoristio te pogocima Batdala poveo 2:0 pola sata pre kraja.

U 81. minutu Dijego smanjuje rezultat, a iako samo tri minuta kasnije Topuz dobija crveni karton, dva minuta pre kraja Pjer Vebo donosi izjednačenje. Ipak, Fener nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeo da stigne do spektakularnog preokreta.

U nadoknadi vremena gosti su bukvalno poludeli, pa su u roku od samo četiri minuta isključeni Bruno Alveš, Erkin i Vebo, pa je Fener meč završio sa sedmoricom igrača na terenu.

U međuvremenu, Batdal je promašio penal za het-trik. Njegov tim je zadržao četvrto mesto koje vodi u Ligu Evrope, ima dva boda više od Burse, uoči poslednjeg kola.

Siguran predstavnik Turske u LE je trećeplasirani Bešiktaš, Fenerbahče će u kvalifikacije, a Galatasaraj direktno u Ligu šampiona.

Galatasaraj je osvojio jubilarnu 20. titulu, dok je Fener ostao na 19.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pjer Vebo " fudbaler ili kik-bokser?

Izvor: B92, 26.Maj.2015, 19:58

Fudbaleri Fenerbahčea teško su podneli nemoć na gostovanju kod Bašakšehira gde su remijem ostali bez titule, pa su čak četvorica igrača dobila crveni karton...Redom su isključujuće kartone u Istanbulu dobijali Mehmet Topuz, Bruno Alveš, Džaner Erkin i Pjer Vebo, a posebno brutalan bio je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.