Fener deklasirao Dačku, Kalinić najbolji

Izvor: MVP.rs, 29.Maj.2017, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fener deklasirao Dačku, Kalinić najbolji

Šampion Evrope je poveo u polufinalu.

Pomalo neočekivano, Fenerbahče je na domaćem terenu došao do ubedljive pobede nad Darušafakom. Tako je tim Željka Obradovića poveo sa 1-0 u polufinalnoj seriji Superlige Turske. Konačan rezultat je bio 94:72.

Gosti su bili ravnopravni rivali samo za vreme prve četvrtine koju su dobili rezultatom 26:24. Odmah zatim je Fener "ubacio u petu brzinu" i polako lomio meč. Na poluvremenu je vodio sa osam poena razlike, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << posle treće četvrtine 15. Već tada je trener Obradović ubacio tursku petorku koja retko kada igra i ona je čak i dodatno povećala prednost do kraja.

Igrač utakmice je bio Nikola Kalinić koji je još jednom potvrdio da se nalazi u fenomenalnoj formi. Srpski reprezentativac je bio drugi najefikasniji igrač svoga tima sa 12 poena, a imao je i po četiri skoka i asistencije. Trebalo bi pomenuti da je on to sve postigao dok je rezultat još bio aktivan. Dobar je bio i Melih Mahmutoglu sa 18 poena, dok su Ekpe Judo i Džejms Naneli ubacili po 12. Bobi Dikson je brojao do 10. Bogdan Bogdanović ponovo nije igrao.

Sa druge strane na visini zadatka su bili Vil Klajbrn i Skoti Vilbekin sa po 16 poena. Po osam su postigli Luk Harangodi (7sk), Džejms Anderson (8sk, 4as) i Ante Žižić (6sk).

U narednom duelu ova dva rivala domaćin će ponovo biti Fenerbahče, a odigraće se za samo dva dana. Drugi polufinalni susret između Bešiktaša i Anadolu Efesa je zakazan za sutra.

(foto: Fenerbahce Basketbol)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.