Fazani iz Sombora za celu Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fazani iz Sombora za celu Srbiju

Srđan Abadžin bio je nekoliko godina upravnik fazanerije Lovačkog društva Sombor, a onda je odlučio da tu fazaneriju uzme u zakup i sada se bavi proizvodnjom fazanskih pilića i fazana.

Ove godine proizvešće oko 25.000 fazanskih pilića. U inkubatorima je trenutno oko 15.000 jaja, a deo pilića se već izlegao.

A proizvodnja počinje od matičnog jata koje ima 1.500 fazana i koje će ove godine snesti oko 45.000 jaja.

"Proces leženja počinje krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << marta i traje do polovine juna kada mi završavamo, mada fazanka sa nošenjem jaja nastavljaju još mesec, mesec i po dana. Kada položimo poslednja jaja matično jato prodajemo lovačkim društvima i prelazimo na odgoj pilića koji se prodaju od polovine juna do kraja septembra", kaže Abadžin.

Srđan nema problema sa prodajom jer je skoro celokupna proizvodnja već ugovorena.

"Kao što nije lako fazane odgajati tako ih nije lako ni prodati, ali ne mogu da se požalim, jer je uglavnom prodaja već ugovorena. Uglavnom prodajemo na teritoriji Vojvodine, Požarevca, Smederevske Palanke...", priča Srđan.

Fazanerija u blizini Sombora na kojoj se Srđan Abadžin bavi proizvodnjim fazanskih pilića i fazana, najveća je fazanerija lovačkog društva. Sa nje fazanski pilići stižu do većine domaćih lovišta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.