Fatalni udarac Bavaraca ili povratak otpisanih Milionera!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Nov.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fatalni udarac Bavaraca ili povratak otpisanih Milionera!

Bez obzira na tragičan učinak Milionera koji su vezali četiri uzastopna poraza, koji ne znaju za prvenstvenu pobedu od 13. septembra, okršaji s Bajernom su posebna priča. Uostalom, od dolaska u Bundesligu Gvardiola ima negativan bilans protiv Jirgena Klopa: dve pobede naspram tri poraza i dva izgubljena superkupa Nemačke

Na prvi pogled od derbija između Bajerna i Borusije iz Dortmunda ostalo je samo ime pošto posle devet odigranih kola Pep Gvardiola i puleni imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neverovatnih 14 bodova više od najvećeg rivala i krupnim koracima grabe ka još jednoj „salatari“!

Ipak, bez obzira na tragičan učinak Milionera koji su vezali četiri uzastopna poraza (Šalke, Hamburger, Keln i Hanover), koji ne znaju za prvenstvenu pobedu od 13. septembra, okršaji s Bajernom su posebna priča. Uostalom, od dolaska u Bundesligu Gvardiola ima negativan bilans protiv Jirgena Klopa: dve pobede naspram tri poraza i dva izgubljena superkupa Nemačke.

Pred početak šampionata Borusija je lagano slavila sa 2:0 (nisu igrali Miler, Roben, Riberi...), što je zasad i jedini neuspeh Bavaraca ove sezone koji kod kuće imaju maksimalan učinak na pet mečeva uz sjajnu gol-razliku 18:1.

Od pet poraza koje je Bajern pretrpeo u 2014. godini dva su bila protiv Milionera (još dva od Reala i jedan od Augzburga), a interesantno je da su prošle sezone oba međusobna duela završena pobedama gostiju sa po 3:0! Na poslednjih 10 derbija devet puta su postizana dva i više golova po susretu, a nešto uspešniji je aktuelni prvak sa pet pobeda, naspram tri trijumfa Borusije, uz dva remija.

Trener Bajerna Pep Gvardiola ne može zbog povreda da računa na Badštubera, Havija Martineza, Tijaga Alkantaru i Švajnštajgera, pa i dalje kombinuje tražeći kako idealan sastav (mala minutaža Riberija) i adekvatnu formaciju (s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji), ali i isprobava alternativna rešenja (Alaba od beka i veznjaka do centarhalfa). Gosti pod teretom vezanih neuspeha dolaze oslabljeni bez Sahina i Blažčikovskog, dok je neizvestan Šmelcer.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.